ПРЊАВОР слави, по властитој жељи и скромности, анонимног младића хероја, спаситеља петогодишњег дечака ког је, у недељу нешто после поднева, онесвешћеног избавио из Укрине. Но, несвакидашња драма на тој реци прекопута Бање у Кулашима, надомак Прњавора, имала је такође игром судбине своју племениту увертиру и јунакињу, коју је, убрзо, у несрећи, срећа погледала, када се утапало њено чедо.

Реч је о 28-годишњој Сузани. Т., мајци спасеног дечака. Она је истог дана, само час раније, из воде спасла девојчицу, која се гушила на месту где и њен син. Њему у помоћ је притекао и отац спасене девојчице.

Портал "Прњавор инфо" пренео је сведочење анонимног очевица, с напоменом да су и остали актери драме на Укрини пожелели да, такође, остану анонимни. Ипак, захваљујући разумевању дечакове мајке, "Новости" су успеле да докуче детаље ове дирљиве људске приче, на чије јунаке су посебно поносни Прњаворчани.

- Не сматрам се неким нарочитим спаситељем. Једноставно осетила сам неку посебну снагу и одлучност да не смем да изгубим ту мени непознату девојчицу, која се борила са водом да дође до даха. Била сам поносна и срећна да је та, чини ми се, од мог дечака нешто старија девојчица, нашла сигурност баш у мом наручју. Убрзо су у помоћ притекли њен отац и други купачи - прича, за наш лист, млада мајка троје деце. - Код куће јој је остала шестомесечна беба, а када је одважно скочила у воду, на обали су јој били двогодишња кћеркица и петогодишњи синчић.

ДЕЧАК ОТПУШТЕН КУЋИ КОЛИМА Хитне помоћи дечак је превезен у Станаре, где и живи његова петочлана породица, а након ту указане лекарске помоћи, затим и на педијатрију добојске болнице. - Хвала Богу, син нам је отпуштен и све је у реду. Хвала оном младићу и свима онима, који су притекли у помоћ, а којима нисам стигла да се захвалим. Међу њима и оцу оне девојчице. Једноставно, брзо сам реаговала када сам спасавала туђе дете, а остала у шоку када су други били присебнији и бржи у спасавању мог - каже, за "Новости", Сузана.

За само сат времена, у новој драми на Укрини, срећа ће погледати ту исту мајку, када је почело да се дави и њено дете. Каже да су се деца играла у плићаку и да је одједном уочила да јој је синчић нестао. Почела је да га дозива, а тотални шок је уследио када је неко узвикнуо "дечак се утапа"!

Малишан је плутао на површини са зароњеним лицем у воду.

- Видела сам када је младић, прескочивши неко камење, скочио у реку. Била сам изван себе, а ти секунди борбе за живот мог детета били су ми као вечност - са помешаним болом, али и олакшањем присећа се Сузана.

Очевици кажу да је упорни младић урањао и израњао покушавајући да пронађе несталог дечака. Некако је успео да га избави из воде у бесвесном стању. Није давао знаке живота. Осим купача, у помоћ су притекли и медицински радници Бање. Срећом, успели су да тог дана и другог утопљеника поврате и оживе.


Прочитајте још - СА САМО 13 ГОДИНА ПОСТАО ХЕРОЈ: Ђорђе извукао друга из набујале реке