СМАКНУЋЕ ВЛАСНИКА СЕКТОР СЕКЈУРИТИЈА: Ђукановић негирао убиство Крунића?

О. МАТАВУЉ

18. 06. 2019. у 20:28

СМАКНУЋЕ ВЛАСНИКА СЕКТОР СЕКЈУРИТИЈА: Ђукановић негирао убиство Крунића?

Ђукановића спроводе у суд, Фото Д. Поздеровић

Бенеди Ђукановић саслушан у Тужилаштву РС, под високим мерама безбедности. Терети се за убиство власника "Сектор секјуритија" и телохранитеља

БЕНЕДИ Ђукановић, осумњичени за тешко убиство власника "Сектор секјуритија" Славише Крунића, његовог телохранитеља Жарка Павловића и рањавање возача Горана Илића, саслушан је у уторак у Републичком јавном тужилаштву РС.

Према незваничним информацијама, Ђукановић се није бранио ћутањем, већ је пред тужиоцем изнео своју одбрану, негирајући умешаност у злочин.

Као и током прошлоседмичног појављивања у суду, Ђукановић је у Тужилаштво доведен у панциру, под пратњом Интервентне јединице Судске полиције РС. Током његовог боравка у тужилаштву мере безбедности биле су подигнуте на највиши могући ниво због страха да би Ђукановић могао бити на мети криминалних група или појединаца, који стоје иза атентата на Крунића и његово обезбеђење.

Истражиоци верују да је убиство Крунића било наручено, али засада нема конкретних података ко је налогодавац злочина, ни шта је био мотив убиства.

Прочитајте још - УБИСТВО СЛАВИШЕ КРУНИЋА: Предао се Бенеди Ђукановић

Ђукановић се терети да је био један од директних извршилаца двоструког убиства које је, према наводима тужилаштва, почињено из користољубља. На терет му се ставља да је заједно са убијеним нападачем Жељком Ковачевићем и Емилиом Балдом 22. априла учествовао у сачекуши у Гламочанима код Бањалуке, када су убијени Крунић и његов пратилац. Истрага је показала да је Ђукановић пре убиства био у друштву с Ковачевићем и Балдом у кафе-бару "Пинк" у Гламочанима. За учешће у злочину осумњичен је и радник "Сектора" Родољуб Гајић, иначе Крунићев човек од поверења, а који је Ковачевићу одавао информације о кретању и детаљима обезбеђења свог газде, што му је наводно било плаћено.

Ђукановић се у бекству налазио готово два месеца и прошле седмице се сам предао у МУП Кантона Сарајево. Није познато где се у међувремену крио, али се верује да је имао нечију помоћ, што је предмет даље истраге.


СЕДАМ ДАН БЕЗ ПОСЕТЕ!

КУРИОЗИТЕТ је да је Бенеди Ђукановић, од предаје у Сарајеву до саслушања у уторак у Бањалуци, пред истражиоцима, судијом и тужиоцем сваки пут био у истој одећи. Разлог томе, како незванично сазнајемо, лежи у чињеници да за седам дана, колико се налази у притворској јединици на Туњицама, није имао ни једну једину посету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације