ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Игор Радојичић отворио је данас Међународни џудо турнир "Бањалука опен 2019" на којем учествује око 500 такмичара из Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Словеније, Аустрије, Холандије, Републике Српске и Федерације БиХ.


Прочитајте још: У Бањалуци отворен нови мост


Радојичић је на отварању Петог међународног џудо турнира у Спортског дворани "Борик" у Бањалуци изразио задовољство што на турниру учествује велики број најмлађих такмичара.

Он је напоменуо да је реч о традиционалној и успешној манифестацији коју је подржао град, као што подржава и стотине других.


Прочитајте још: Припреме за развој Мањаче као туристичко-рекреативног комплекса

Радојичић је напоменуо да Бањалука подржава најбоље спортисте, те је поручио џудистима да својим резултатима могу да дођу до стипендије града.

Према његовим речима, за спортисте који остваре олимпијску норму од ове године биће реализован посебан програм подршке.

Радојичић је подсетио да је Бањалука у протеклој школској години у све основне школе први пут увела програм спорт, који треба да га приближи најмлађима.

Представници организатора турнира, Џудо клуб "Звијезда" из Бањалуке, захвалили су за подршку и председавајућем Председништва БиХ Милораду Додику, предсједнику Српске Жељки Цвијановић, граду Бањалука и градоначелнику Игору Радојичићу.