БЕНЕДИ Ђукановић, осумњичени за убиство власника "Сектор секјуритија" Славише Крунића, његовог телохранитеља Жарка Павловића и рањавање возача Горана Илића, у Окружном суду у Бањалуци изјаснио се у петак о мерама притвора, који му је одређен док се налазио у бекству.

Ђукановић је у суд довезен под великим мерама обезбеђења у пратњи Интервентне јединице Судске полиције РС, наоружане дугим цевима. У суд је уведен у панцирном прслуку, а тако је и изведен и враћен у затвор на Туњицама. За то време и зграду суда чували су полицајци с дугим цевима, док је око зграде у приправности било и неколико патрола ПУ Бањалука.

Из тога је јасно да полицијске процене указују да се ради о човеку, чија би безбедност могла бити угрожена евентуалним деловањем криминалних група. Ипак, у полицији тврде да не постоје конкретне претње или информације, које говоре да је Ђукановић на било који начин угрожен.

Прочитајте још - ОТАЦ БАЊАЛУЧКОГ БИЗНИСМЕНА: Убиство мог сина је плаћено, убеђен сам да ће полиција решити случај

- Јаке мере обезбеђења резултат су превентивног деловања, како би се спречило да евентуално дође до неких нежељених последица - рекао је извор из полиције.

Само рочиште на којем се Ђукановић изјашњавао о притвору било је затворено за јавност. Новинарским екипама није дозвољено присутво у судници тако да детаљи с рочишта нису познати. Било какво коментарисање случаја избегли су и тужилаштво и Ђукановићев бранилац, адвокат Весна Рујевић.

Прочитајте још - ОБАВЕСТИТЕ ПОЛИЦИЈУ АКО ВИДИТЕ ОВАЈ АУТОМОБИЛ: Ово је возило које користи Бенеди Ђукановић (ФОТО)

УЧЕШЋЕ У ЗЛОЧИНУ УХАПШЕНИ Бенеди Ђукановић осумњичен је да је заједно са убијеним нападачем Жељком Ковачевићем и Емилиом Балдом 22. априла ове године учествовао у сачекуши, у Гламочанима код Бањалуке, када су убијени Крунић и његов пратилац. Истрага је показала да је Ђукановић пре убиства био у друштву с Ковачевићем и Балдом у кафе-бару "Пинк".

Занимљиво је да од доласка у Бањалуку Ђукановића нико није посетио у затвору, ни породица ни полиција, и да је у суд дошао у истој одећи, у којој се и предао. Још није ни испитан на околности злочина, а у Републичком јавном тужилаштву РС наводе да ће бити саслушан следеће седмице.


Ђукановић се у бекству налазио готово два месеца и у уторак увече се сам предао МУП Кантона Сарајево, када је изненада ушетао у ПУ Илиџа.

Није познато где се у међувремену крио, али се верује да је имао нечију помоћ. Познато је да је за време бекства користио аутомобил "голф 7", регистарских ознака 033-К-770, за којим полиција и даље трага.