Додик: Хоман радила на штету РС, а тиме и против БиХ

Танјуг

среда, 12. 06. 2019. у 22:04

Додик: Хоман радила на штету РС, а тиме и против БиХ

Фото П. Милошевић

Председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик обавестио је амбасадорку Немачке у БиХ Кристијан Хоман да не може удовољити њеном захтеву за опроштајним сусретом
Председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик обавестио је амбасадорку Немачке у БиХ Кристијан Хоман да не може удовољити њеном захтеву за опроштајним сусретом с обзиром да је није примио ни у посету приликом њеног ступања на дужност.

"Поред тога, као амбасадор Савезне Републике Немачке у БиХ у протекле више од три године радили сте на штету српског народа и Републике Српске, а тиме и против саме БиХ и њеног Уставом предвиђеног уређења", истакао је Додик у писму упућеном Хомановој, пренела је Срна.

Он је навео да је било очекивано да Хоманова, као представник земље која на овим просторима носи тешко историјско бреме, покаже више разумевања и дипломатског сензибилитета у свом раду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Додик: Одбио сам да се на граници према Србији и Црној Гори распореде оружане снаге БиХ

"Међутим, Ваши јавни наступи и дипломатске активности током боравка у Сарајеву били су политички обојени, субјективни и дипломатски непримерени о чему ћу обавестити и највише представнике Савезне Републике Немачке", истакао је председавајући и српски члан Председништва БиХ.

Додик је нагласио да веома цени напоре Савезне Републике Немачке да својим искуствима и помоћи допринесе процесу помирења и изградње трајног мира на целом простору Балкана, али са жаљењем мора да констатује да она није била адекватан представник такве једне Немачке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације