ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА: Бивши начелник општине Језеро незаконито пословао са кумом

Р. С.

12. 06. 2019. у 14:26

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА: Бивши начелник општине Језеро незаконито пословао са кумом
Основни суд у Мркоњић Граду потврдио је оптужницу против бившег начелника општине Језеро Душана Шајина због сумње да је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја и овлаштења
Основни суд у Мркоњић Граду потврдио је оптужницу против бившег начелника општине Језеро Душана Шајина због сумње да је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја и овлаштења.

Оптужницу против Шајина је подигло Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци, а терете га да је у својству начелника општине Језеро у намери да В. М., свом венчаном куму, прибави имовинску корист, искористио свој положај и овлашћење и омогућио му послове на којима је незаконито узео укупно 31.260 КМ.

- Склопио је директним споразумом посао с венчаним кумом, у виду шест уговора о делу у јулу 2013. године, о извођењу радова на насипању и уређењу обале језера Ђол, чија појединачна вредност јавних послова не прелази износ од 6.000 КМ, иако се радило о истој парцели и о истом предмету дела. Вредност укупно извршених радова је износила 31.260 КМ, што је у супротности са Законом о јавним набавкама, који прописује врсту поступка за доделу уговора о јавној набавци роба, услуга или извршењу радова – наводи се у оптужници.

На тај начин је, наводи се оптужници, Шајин свом куму В. М, прибавио имовинску корист у износу од 31.260 КМ.

- Тиме је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја или овлаштења - стоји у оптужници коју је подигло Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације