ИЗВИЂАЧКИ центар Еко-камп "Ушће" код Требиња сваке године окупља велики број љубитаље природе, а овог пута угостио је и малишане из вртића ЈУ "Чика Јова Змај" из Фоче. Предшколска група, њих 31, заједно са седам васпитача у кампу уживали су у природи, учили извођачке вештине, а део слободног времена провели су обилазећи Требиње.

- Научили смо много о извиђачима. Пратили смо трагове и нашли смо благо и то ми је било најлепше - рекао је петогодишњи Иван Калајџић.

Његова вршњакиња Уна Вукадиновић каже да је научила да са другарима подиже шатор и друге извиђачке вештине, али јој је најлепше у Требињу било то што су приликом излета у Град сунца посетили и "дино парк".

Прочитајте још - Изложили опрему извиђача

- У Требињу смо се играли, плесали... Било је баш супер. Највише ми свидело то што смо гледали диносаурусе - истакла је Уна.

А Јавна установа "Чика Јова Змај" јединствена је на овим просторима управо по "змајићима извиђачима". Слађана Владичић, директор вртића истакла је да излетима желе деци да приближе природу, а подршку су добили и од родитеља.

- Ови малишани имају много километара пређених са нама, а поред тога и практично радимо са њима - рекла је Владичићева.

Сања Продановић, васпитач у фочанском вртићу награђивана је за овакав начин рада с децом.

- И ми који радимо, заиста уживамо. Знам да можда изгледа да су мали, међутим, пракса је показала да су способни за све ово - истакла је Продановићева.

КАО У РАЈУ

ИЗВИЂАЧКИ центар Еко-камп "Ушће" и ове године имаће посетиоце из свих крајева Српске, региона и Европе. Старешина требињских извиђача Небојша Ратковић каже да су "змајићи извиђачи" први гости, а потом стижу друштва из Србије, Црне Горе, Хрватске, као и Белгије и Француске.