ДОМАЋИНСТВО Драгице Симић у Доњим Загонима, код Бијељине, чија је кућа, пред сам крај прошле године потпуно уништена у пожару, опет је засијало у најбољем сјају. Симићи су добили кров над главом. Сеоска моба организована је убрзо после ватрене стихије како би се изградила нова кућа, а ових дана житељи су се удружили како би подигли кров.

Сви се сећају да је у време пожара, у кући била само тешко покретна Драгичина мајка, коју је из ватре спасао комшија, али је несретна старица умрла после месец и по, како кажу сељани, под теретом година.

- Убрзо након пожара, комшије из Загона су се саме организовале и покренуле акцију солидарности, у коју су се укључили мнобројни суграђани, али и удружења, установе и предузећа - прича нам Драгица.

Уз речи захвалности свима који су јој помогли да добије нову кућу, Драгица се присетила дана када је у ватри изгубила практично сву имовину.

Прочитајте још - Нова кућа за породицу Савић

- За само сат сам изгубила све што сам имала и што сам годинама стицала, а замало да у ватри страда и моја, сада покојна, мајка. Пламен је био толико јак, да су чак и зидови остали деформисани и кућа је морала да се наново гради из темеља. Хвала свима који су ми помогли - вели за наш лист Драгица Симић.

У хуману акцију се укључила и Градска управа Бијељине која је даровала непуних 5.000 марака за куповину грађевинског материјала, а на окупљању комшија и учесника акције помоћи био је и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.


Прилози и помоћ за Симиће Фото В. М.

- Ово је леп пример како заједница може да помогне појединцу и потврда да солидарност, хуманост и доброта нису нестале из срца наших људи - оценио је градоначелник Мићић.

Акцији помоћи Драгици Симић у великој мери допринео је и председник Савета МЗ Доњи Загони Славиша Петровић, који је истакао да се у њу укључило много донатора, који су помогли занатским радовима, у грађевинском материјалу, или новцу.

ЈОШ ПОСЛА ДО УСЕЉЕЊА

- ОВДЕ још има посла, а један део новца за наставак радова већ је обезбеђен, тако да би за неколико месеци Драгица могла да се усели у нови дом - најављује Петровић.