ПРЊАВОРСКА полиција ухапсила је Микајла Маринковића (28) због сумње да је, у Хрваћанима код Прњавора, у ноћи између суботе и недеље, ударцем кундаком пушке у главу нанео озледе 30-годишњем Павлу Петељу и потом му рафалом изрешетао зидове куће. Павле је завршио у болници, а како "Новости" незванично сазнају, кундак је "севнуо" и обарач пушке повукла љубомора, односно љубавне поруке које је, наводно, сада претучени слао Маринковићевој супрузи.

- Припадници ПС Прњавор ухапсили су мушкарца М. М. јер је у породичној кући оштећеног, након вербалне расправе, ударио оштећеног пушком у главу, затим испалио метке у правцу зида и побегао - саопштили су из ПУ Бањалука.

Прњаворски полицајци су потом реаговали по пријави да је у прњаворски Дом здравља довезено повређено лице.

Прочитајте још - Убио жену па себе, претила да ће му узети сина?

- Микајло готово три године живи у браку са супругом Вером, коју неизмерно воли. Још немају деце, док је Павле, из оближњег села Деветина, неожењен. Пронела се гласина, па су то чак неки портали објавили да је Микајло "претукао љубавника своје супруге". Међутим, нико поуздано не може да зна да ли је претучени Павле уистину био љубавник, или само удварач. Увелико се прича о тим порукама које је Павле, наводно, слао супрузи од свог познаника, али је најбитније да није пала мртва глава - коментаришу за "Новости" мештани Хрваћана.

Из извора упућеног у овај случај потврђено нам је да су заиста страсти распламсале љубавне поруке, које је Павле слао Микајловој супрузи. Још је непознато како је Микајло за то сазнао, али незванично, да је он лично, наводно, почео да у име своје супруге Павлу одговара на те љубавне поруке. Да би у ноћи између суботе и недеље преломио да ствар, односно пушку, узме у своје руке.

ТУЖИЛАЦ

ДЕЖУРНИ окружни јавни тужилац ОЈТ Бањалука наложио је да против осумњиченог Маринковића буде достављена кривична пријава за наношење повреда и изазивање опште опасности, као и због недозвољене производње и промета оружја.