Бебе славе - Вујадина

Дубравко ЦУРАЋ

недеља, 09. 06. 2019. у 07:15

Бебе славе - Вујадина

Породицу Матовић посетили су градоначелник Требиња Мирко Ћурић и Снежана Мисита, председник Удружења "Бебе" / Фото Д. Цураћ

Удружење породица са проблемом стерилитета из Требиња обележило успех. За девет година од оснивања Удружења - Херцеговина богатија за 102 бебе

УДРУЖЕЊЕ породица са проблемом стерилитета "Бебе" из Требиња добило је свог 100. члана, дечака Вујадина, којем су се придружила још два дечака у Невесињу, па је захваљујући овом удружењу од његовог оснивања, пре девет година - Херцеговина богатија за 102 бебе.

Дечак Вујадин, син Дејане и Ђорђа Матовића из Требиња, рођен је у болници у Невесињу, а пресрећна породица већ је на окупу. И како каже мајка Дејана новинарка Радио Требиња, све препреке су сада заборављене.

- Диван је осећај. Ми смо изузетно срећни, не знамо уопште шта нам се десило. Након пет година брака, успели смо из другог покушаја вантелесном оплодњом да добијемо бебу. Наш мали гарави Вујадин је стигао својој кући и сада ћемо да уживамо са њим и свему ономе што нам следи - каже Дајана која је захвалила особљу у болници у Невесињу.

ПОВОДОМ рођења 100. бебе, Удружење "Бебе" свечано је обележило огроман успех. Да прослава буде још веселија, дивне вести стигле су из Невесиња.

- Важно је нагласити да је нашем Удружењу свака беба подједнако важна, без обзира на то која је по реду рођена. Ипак, број од 100 у нашем удружењу повод је да скренемо пажњу на овакав успех, који је важан не само за нас, већ и за целу Херцеговину и Републику Српску - рекла је Снежана Мисита, председник Удружења "Бебе" из Требиња.

УДРУЖЕЊЕ је почело са радом пре девет година, када су се удружиле четири породице, а данас их је преко 200 у Херцеговини. За све те године имали су помоћ и подршку свих локалних заједница у источној Херцеговини.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВАНТЕЛЕСНА ОПЛОДЊА У ТРЕБИЊУ: Удружење "Бебе" добило стоту бебу 

- Данас видимо резултат заједничког рада, односно ово је потврда да ништа не пада с неба и да треба доста времена и труда да се уложи да би се остварили резултати. Знамо како је било на почетку, како су се борили у овом удружењу, шта је то било пре девет година. Тада је то била табу тема, а ови људи који су сада овде, који су прошли и издржали све, дошли су до 100. бебе - истакао је Мирко Ћурић, градоначелник Требиња.

Градска управа Требиња је поводом 100 беба наградила све бебе са по 100 КМ, без обзира из ког су града из источне Херцеговине.

ПОЗИВ РОДИТЕЉИМА

НИСУ пропустили из Удружења "Бебе" да упуте позив свим породицама са проблемом стерилитета да им се придруже. Заједничка борба даје резултате и с поносом истичу да су "Бебе" за девет година дале четири разреда у школама у Херцеговини и Републици Српској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације