Влада Републике Српске донела је на данашњој седници одлуку о ранг листи за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској за период 2018/2019. година.


Пројектни одбор је 14. маја ове године разматрао 48 пристиглих понуда и донио одлуку којом се потврђује финансирање укупно 12 пројектних предлога укупне вредности око 1,1 милион марака.

- Одобрени пројектни предлози у оквиру Приоритетне области 1 „Побољшање доступности и квалитета јавних услуга у јединицама локалне самоуправе“ обухватају општину Лакташи, Власеницу, Брод, Челинац, Калиновик, Источно Ново Сарајево, Рогатицу и Дервенту. Пројектни предлози који су одобрени у оквиру Приоритетне области 2 „Повећање обима и продуктивности, те степена тржишности и финализације пољопривредне производње“ обухвата пројекте општине Чајниче, Рудо, Град Добој, ЈУ Агенције за развој малих и средњих

предузећа Града Требиња – саопштено је након седнице Владе РС.

Такође, Влада РС је усвојила Извештај о процени социо-економских утицаја 3. годишњег циклуса Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској у 2016/2017. години.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Подршка министарства за 170 пројката из културе

Пројекат су спровели Развојни програм УНДП-а, Влада Швајцарске, Министарство финансија Републике Српске, Министарство управе и локалне самоуправе РС и Инвестиционо - развојна банка РС, и окончан је до краја 2018. године. Укупна вредност реализованих пројеката износи 1,044 милиона КМ.

- Реализацијом пројекта на подручју Приједора, Бијељине, Руда и Чајнича је обезбеђена директна корист за 340 грађана – истакнуто је.