ОСНОВНИ суд у Добоју одредио је једномесечни притвор Браниславу Ј. (34), из Костајнице код Добоја, осумњиченом за силовање Б. А. (22) у њеној породичној кући.

Прочитајте још: СТРАВА У ДОБОЈУ: Старац (83) злостављао малолетницу

У Окружном јавном тужилаштву у Добоју наводе да се Бранислав Ј. терети да је 29. маја ове године дошао у породичну кућу Б. А. и употребом силе принудио је на сексуални однос. Након тога, од жртве је украо мобилни телефон "хуавеј", па се, осим за силовање, терети и за кривично дело крађе.

Прочитајте још: ПРЕСУДА У НЕГОТИНУ: Д.С. силовао два дечака, добио 13,5 година

Како сазнајемо, жртва је девојка с посебним потребама. У први мах она уопште није пријавила силовање, већ крађу мобилног телефона. Након што су истражитељи с њом обавили разговор, испричала им је како је дошло до крађе и они су схватили да ју осумњичени силовао, и то тако што је током ноћи дошао у њену кућу и принудио је на сексуални однос.

КАЗНА УКОЛИКО се докаже кривица Бранислава Ј., према Кривичном законику Републике Српске прети му затворска казна од три до десет година затвора.

Истражитељи су се шокирали када им је жртва рекла да то није било први пут, те да је осумњичени од почетка године у више наврата долазио у њењу кућу и с њом имао сексулани однос.

Истог дана Бранислав Ј. је ухапшен и одређен му је једномесечни притвор, а приликом претреса, код њега је пронађен украдени телефон.

- Притвор је одређен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати кривични поступак утицајем на сведоке, као и због постојања нарочитих околности које оправдавају стрховање да ће поновити кривично дело, будући да је реч о особи склоној извршењу кривичних дела за која је правоснажно и осуђиван - саопштило је ОЈТ Добој.