ПРИПАДНИЦИ полицијских станица Прњавор и Лакташи заједничким снагама су у акцији "Поло" раскринкали десеточлану групу провалника, која је у серији тешких крађа пустошила куће на подручју те две суседне општине. Симптоматично је то да је чак седморо малолетника чинило ту групу, и то двоје малолетника из Лакташа, петоро из Прњавора, а још су осумњичени и Елмедин А. (18), Дарко П. (22) и Данијел М, (22), сва тројица из Прњавора.

Осумњичени се терете да су, појединачно и организовано, од марта до маја ове године, извели чак 22 кривична дела. Реч је о 15 тешких крађа, четири покушаја тешке крађе, два прикривања и једно оштећење и одузимање туђе ствари.

Прочитајте још - Неки, само наоко, чудни лопови!

Из полиције су саопштили да причињена штета износи око 15.000 КМ.

"Новости" сазнају да су осумњичени из кућа и викендица, и помоћних објеката на подручју прњаворске и лакташке општине, уз новац и злато, крали и телевизоре, лаптоп-рачунаре, кофере са алатом, тестере. Као и све друго што им је дошло под руку, а погодно је за даљу препродају.

Полиција наставља утврђивање евентуалне повезаности ових крадљиваца и са другим кривичним делима, а о свему ће бити обавештено и Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Прочитајте још - Малолетници само за тешка дела у дом или затвор?

ВОЗИЛА

ОСУМЊИЧЕНИ су употребом подесног алата упадали у унутрашњост кућа и викендица. "Новости" сазнају да је клупко почело да се одмотава, када су полиција и грађани уочили возила на местима где су се одвијале провале и крађе, а којим су касније одвожене и склањане украдене ствари.