ДЕРВЕНТСКИ ватрогасци су брзом и ефикасном интервенцијом спречили катастрофу несагледивих размера, када је у суботу, у Дубичкој улици, у том граду, дошло до изненадне експлозије трафостанице. За длаку су избегнуте огромне штете на електромрежи, али и по здравље Дервенћана.

Из Територијалне ватрогасне јединице Дервента навели су да је дошло до експлозије трафостанице, која се налази уз главни извор напајања града електричном енергијом.

- Катастрофалне последице су спречене, иако се материјал на главној трафостаници, услед пожара, већ почео да се топи. Трафостаница има снагу од 230 мегавата и садржи 5.000 литара трафо-уља, које је канцерогено - навели су из ТВЈ Дервента.

Пожари на постројењима који садрже трафо-уље су опасни по животе људи и средину, тако да је у овој неприлици спречена велика катастрофа од сагоревања трафо-уља, које се надомак експлозије налазило у великим количинама.

Прочитајте још: ДЕРВЕНТА ОПЕТ У СТАРОМ СЈАЈУ: Парк за све генерације

"Новости" сазнају да је експлодирала станица са 300 литара трафо-уља, док је, срећом, станица од 230 мегавата са пет тона тог канцерогеног и по здравље људи опасног уља, за длаку остала нетакнута. Тачније изван домашаја пламена, до брзог доласка и интервенције ватрогасаца.

ПРЕКИД СТРУЈЕ

ЕКСПЛОЗИЈА је проузроковала получасовни тотални прекид испоруке електричне енергије не само на дервентском подручју, већ, како је потврдио управник ЕЈ Прњавор Борислав Петровић, на подручју те, и србачке општине.