ПОЛИЦИЈА бањалучке и добојске регије је на ногама, у потрази за разбојницима, који су наоружани пиштољима и дугим цевима, уз пуцњаву, покушали да опљачкају угоститељски објекат "Дворац", уз магистрални пут Прњавор - Дервента, код Жутог моста на Укрини.

Прњаворчани и Дервенћани су у шоку и неверици откако су, у четвртак ујутро, око два часа ноћну тишину нарушили рафали до зуба наоружаних нападача.

"Новости" сазнају да је овај угоститељски објекат уз Укрину на гласу због великог промета новца на апарату "бинго". Очито је да су са тим била упозната и двојица непознатих провалника, који су пре седам дана из објекта однели углавном папирни новац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Километри плутајућег отпада уништили мрежу на Бочац језеру

Власник, који је спавао на спрату, уочио их је, наоружане пиштољем и пушком, тек када су напустили објекат. Појачана са још двојицом разбојника, са пиштољем и три пушке, дружина се у четвртак ујутро поново вратила у пљачку. Међутим, власник кафане је чувши лупу на улазним вратима, осујетио нову пљачку. Разбојници су се дали у бег, уз отварање ватре у правцу објекта који су покушали да опљачкају.

- Шокирани смо чињеницом да су се чак четворица криминалаца дрзнула да са пиштољима и пушкама изврше један такав напад да би се дочепали новца из апарата. Мало је фалило да поново у овом делу Српске падну мртве главе - кажу за "Новости" забринути мештани.

Власник "Дворца" нам је само потврдио наша сазнања о два оружана напада на његов објекат, невољан да нам да изјаву док траје истрага, а у ишчекивању да се убрзо открију разбојници. Потврдио нам је да су нападачи, аутомобилом који је био паркиран с друге стране Жутог моста, нестали у правцу дервентског села Календеровци.

ПРИВОЂЕЊА И ГЛАСИНЕ

"НОВОСТИ" сазнају да је полиција до сада привела више особа које би се могле, евентуално, довести у везу са овима случајем. Сазнајемо да је у опсежну потрагу укључен и детектор за барут. Колају и гласине да је, наводно, под нерасветљеним околностим рањен један од нападача.