ОВО је важан дан за Бијељину, Семберију и РС, јер смо дефинисали трасу једног од најважнијих инфраструктурних објеката, трасу будућег ауто-пута од Раче до Бијељине и даље ка Брчком, изјавио је члан Председништва БиХ Милорад Додик, након радног састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, ресорним министрима у Влади РС, и директорима јавних предузећа која се баве изградњом и одржавањем путних комуникација у РС.

- Очекујемо да до 20. јуна Скупштина града Бијељине донесе измену просторног плана, те да се након тога приступи пројектовању и припремама за изградњу трасе будућег ауто-пута. Србија се обавезала да ће изградити нови мост на Рачи, а већ су почеле припреме за изградњу ауто-пута од Кузмина до Раче на територији Србије. Не треба губити време, већ треба интензивно радити на припреми за почетак градње - нагласио је Додик, истакавши притом, да ће и крак гасовода "Турски ток" пратити трасу будућег ауто-пута ка Бањалуци.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Додик о правцу Београд - Сарајево: Ауто-пут развија Српску

Наглашавајући да је Бијељина један од стратешки важних градова у РС, Додик је додао да постоји добра конекција између локалних власти и Владе РС, што је предуслов да се договорени пројекти реализују квалитетно и у што краћем року.

- Град Бијељина, у сарадњи са Министарством пољопривреде, реализује и пројекат наводњавања на 500 хектара земљишта у Црњелову, иновиран је систем противградне заштите, а очекујемо ускоро и наставак активности на припреми за изградњу Дринског насипа, који ће ово подручје одбранити од евентуалних поплава - рекао је Додик, и додао, да ће Влада РС, својим средствима помоћи изградњу фискултурне дворане у Патковачи код Бијељине, за коју је Влада Србије издвојила око 500.000 марака.

ВАЖАН И ГАС

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бијељине Мићо Мићић, осим важности утврђивања трасе будућег ауто-пута, што је и резултат данашњег састанка, говорио је и о неопходности изградње мерне станице за проток гаса, и припремама за изградњу нове спортске дворане у Бијељини.