Додик: Завршио сам са Комшићем!

С. МИШЉЕНОВИЋ

22. 05. 2019. у 13:19

Додик: Завршио сам са Комшићем!

Додик и Комшић / Фото Председништво БиХ

Милорад Додик о сукобу са чланом Председништва БиХ : После пријаве због годишњице Трећег пешадијског РС пука, немају више шта да причају. БиХ је данас даље од формирања Савета министара него што је раније била

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Милорад Додик поручио је у среду да се неформирањем власти на нивоу БиХ крше уставна и дејтонска права Срба.

- Политичко Сарајево заробило је политичка права Срба и не дозвољава да, према Уставу, буду легитимно представљени у институцијама БиХ. То се дешава осам месеци, и то је јасна порука српском народу да су они у том погледу спремни да раде са нелегитимним представницима Срба у Сарајеву, а не са онима које бира српски народ - изјавио је Додик.

Додик је поручио и да је са својим колегом из ПБиХ Жељком Комшићем завршио, "персонално и политички". Наиме, Комшић је поднео кривичну пријаву против Додика, због његових изјава на обележавању годишњице Трећег пешадијског РС пука ОС БиХ, који како је рекао Додик, баштини традицију Војске РС.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Британци смењују Додика

Додик је на ово одговорио: Комшић и ја смо завршили!

- Тужио је, видећемо шта ће бити, тужио је и прошли пут - истакао је Додик.

Он појашњава да је и досад имао много пријава и разних претњи, а Комшићев потез оцењује "политичком игром".

РОМИНГ МИЛОРАД Додик је оценио да се превише пажње поклања питањима попут униформе војника Оружаних снага, а премало питањима попут роминга. - Ево ја њега више никада нећу тужити - поручио је Додик и додао да су у Председништву направили нешто с ромингом, што сада неће нико у Савету министара да спроводи и због тога га позивају у Европи. Никога се не тиче то што можемо да изгубимо јефтин роминг, али их занимају униформе.

- Ко држи још озбиљно до Жељка Комшића. Сто пријава сам имао досад, стално ми прети, пре две године су хтели да ми претресају кућу и узму ствари. Ето му његова тужба, што се мене и њега тиче, политички смо завршили. Пошто смо део једног истог тела, покушао бих да схватим о чему се ради, али он се одлучио за такву ствар. Он игра своју политичку игру. Персонално смо завршили, политички немамо шта да радимо заједно. Оно што буде у интересу народа којег представљам, наравно да ћу подржати, не могу да бирам чланове Председништва - додао је Додик.

Према његовом мишљењу, БиХ је данас даље од формирања Савета министара него што је то раније била, јер нема помака са бошњачке стране.

- Увек покушавају нешто да нам наметну, да српска страна треба да одговара за оне ствари, које они смисле да би требало да се ураде. Бошњаци стално својим калкулацијама износе нека нова питања. Примарно питање је формирање власти, а сва остала су техничка питања - категоричан је Додик.

Он је подсетио да се СДА представила као место окупљања бошњачких политичких снага, и да су с њима договорени принципи, који се односе на поштовање уставности и законитости, и на потребе уважавања ставова свих, и ту не постоји проблем.

- Месецима нас бошњачка страна малтретира, хоће ли или неће у власт, зашто неће. Све су то њихове игре које се нас не дотичу - нагласио је Додик.

Он је рекао да је из разговора са лидером ХДЗ БиХ схватио да се сада још више усложнила ситуација око формирања федералних структура власти, након иступа председника Демократског фронта Жељка Комшића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Комшић поднео кривичну пријаву против Додика

Он је категоричан да му не пада на памет да са Комшићем разговара о формирању власти.

- Комшић није релевантан у том погледу. Његов проблем је како ће се договорити са Изетбеговићем - констатовао је Додик.

Фото АвазКОМШИЋ: ИМА ПРАВО ДА СЕ ЉУТИ

ЧЛАН ПБиХ из реда хрватског народа Жељко Комшић рекао је да "не зна ни да је нешто започео с Додиком", одговарајући на поруке председавајућег ПБиХ да су "завршили" и да никаквог контакта међу њима више неће бити. Комшић је поручио:

- Што се тиче кривичне пријаве, Додик има право да се љути, али превасходно на себе. Нисам га подстрекавао да ради и говори то што је радио и говорио - рекао је Комшић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Realno

22.05.2019. 16:49

A tebi Mile k 'o tesko i zao sto se neradi u BiH-a. Uradi nesto , jesi li predsjedavajuci predsjednistva ili nisi ?

Banjaluka

22.05.2019. 17:51

Ustavna prava su bila zakocena i prije 8,godina kada je Spiric bio premijer.Citavu godinu dana nakon isteka roka on se nije povlacio.Dodik,misli da je Sarajevo kao Banjaluka.Tamo Dodik ne moze svoj prostakluk da gura,i udario je vec par pura glavom u zid.Zakoni se druze Dodik moraju provoditi a ne kao u BL.

vili

22.05.2019. 19:56

Milie bilo bi ti pametnije da BiH prihvatis kao svoju domovinu nego sto places kao zadnji podanik po Ruskoj ambasadi.Dali ti nisi svjestan ili to sto radis radis namjero na stetu Srpskog naroda u BiH.

Деда Јагош

23.05.2019. 02:45

БиХ је мртворођенче које на апаратима одржавају енглеске љиге. Искрено, најбоље би било да се Српска одвоји, и свако својим путем. Ако Бошњацима и Хрватима није одговарала Југославија ни нама не одговара БиХ.