Током посете Бијељини, отправник послова Амбасаде САД у БиХ Елен Џермејн, посетила је са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем Пословно-индустријску зону 2 и том приликом разговарала са привредницима који су своје пословање почели или проширили у овом пословно комлексу.


Изградњу инфраструктуре у овој зони подржала је и Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) која је за асфалтирање дела саобраћанице у овој зони, у дужини од 1650 метара, даровала 350.000 КМ, а из градског буџета је издвојено 300.000 КМ.


- Поносна сам што заједно, побољшањем путне комуникације у индустријској зони Бијељине, помажемо локалним компанијама да шире своје делатности и тако обезбеде више радних места за суграђане. Влада САД-а ће и даље пратити и помагати привредни развој Бијељине, кроз пројекте које смо планирали за Републику Српску. Настављамо да будемо поуздан и лојалан партнер локалним заједницама које желе да пруже ефикасније услуге привредницима и суграђанима - нагласила је Елен Џермејн.


Она је подсетила и да је Бијељина поново добила сертификат о повољном пословном окружењу и да је град којег је "Фаненшл тајмс" препознао као други, од десет малих европских градова, који има најбоље окружење за пословна улагања у 2018. и 2019. години.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРОГРАМИ ДОБИЈАЈУ ПОДРШКУ: Бијељина дели паре удружењима грађана


Градоначелник Мићић захвалио је УСАИД-у и Амбасади САД у БиХ на партерству у побољшању путне инфраструктуре у Пословно-индустријској зони 2, јер су својом донацијом исказали подршку грађанима и пословној заједници Бијељине.- Земљиште за Пословно-индустријску зону 2 је купљено од Владе РС, за шта је издвојено око 1,5 милиона КМ. За саобраћајнице, водоводну мрежу, фекалну канализацију, трафо-станицу са подземним далеководом и јавну расвету са лед светиљкама до сада је уложено укупно око 2,5 милиона конвертибилних марака, а у овој години планирано је да буде уложено још око 40.000 КМ. Све парцеле су продане, па су укупна улагања од око четири милиона КМ за куповину земљишта и опремање Зоне враћена у градску касу, али највећа добит за нас ће бити отварање нових радних места - закључио је Мићић.