Одборници Скупштине града Бањалука усвојили су данас ребаланс буџета Града за ову годину у износу од 155 милиона КМ, чиме је износ у градској каси увећан за 20,9 милиона КМ.

Градски парламент прихватио је данас и одлуку о кредитном задужењу Бањалуке код Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ за финансирање капиталних пројеката од 7.823.320 КМ, односно до 4.000.000.00 евра, што ће бити искориштено за финансирање изградње водоводне и канализационе мреже на сеоском и приградском подручју.


Прочитајте још: ГРАД БАЊА ЛУКА И РЕСОРНО МИНИСТАРСТВО ИМАЈУ ИСТИ ЦИЉ: Деци дати прилику за бављење спортом

Одборници градског парламента прихватили су данас и амандман градоначелника на предлог одлуке о усвајању ребаланса буџета града Бањалука за ову годину на основу којег је предвиђено милион марака за санацију штете настале услед последњих обилних падавина.

Градски парламент данас је усвојио и одлуку да 1,6 милиона КМ буде издвојено за стипендирање ученика и студената за школску 2019/2020. годину, што је на нивоу ове.

Одборници су усвојили и одлуку о преношењу права власништва над ватрогасним возилом са Бањалуке на општину Шековићи, те низ одлука у вези са просторно-планском документацијом и имовинско-правним односима.

Градска Скупштина на данашњој седници донела је и одлуку о утврђивања статуса удружења од интереса за град из области борачко-инвалидске заштите, којом је седам удружења добило тај статус.

Прочитајте још: Влада РС: Милион КМ за Српско -руски храм у Бањалуци и 200.000 КМ за Храм у Мостару

Овај статус добиле су градске организације бораца, породица заробљених и погинулих бораца инесталих цивила, ампутираца "Удас", удружење бивших логораша Другог светског рата и њихових потомака, Савез логораша, Удружење цивилних инвалида-жртава рата и Градски одбор СУБНОР-а.

Од данас, нови одборник у клубу СНСД-а је Наташа Марић Удовчић, уместо Ненада Талића, који је средином априла именован за директора јавне установе Спортски центар "Борик".

На данашњој седници градског парламента за вршиоца дужности начелника Оделења за локални економски развој именован је Срђан Мијатовић, уместо досадашњег начелника Раденка Лакетића који је средином априла именован за вршиоца дужности директора за комерцијалне послове у предузећу "Шуме Српске".