ПРЕДСЕДНИК и одборник Српске радикалне странке РС ОО Прњавор Бранко Шиканић и потпредседник те странке Милорад Јотић, прешли су недавно у редове опозиционе Српске демократске странке. До овог новог и (не)очекиваног трансфера на прњаворској политичкој сцени дошло је само неколико дана након што су лидери Партије демократског прогреса (ПДП) и Радикала РС, Бранислав Бореновић и Миланко Михаљица, најавили присаједињење, односно прелазак радикала у ПДП.

- Након што су радикали одлучили да се утопе у ПДП, враћам се у СДС, јер свој даљи политички ангажман не видим у тој странци - рекао је Шиканић, који је из СДС-а искључен крајем 2014.

Председник ОО СДС у Прњавору Немања Васић изразио је задовољство повратком и појачањем, али и позвао и остале чланове прњаворског одбора СРС РС да политички ангажман наставе у прњаворском СДС, позивајући се на савез ове две партије у Прњавору у протеклих 29 година.

Прочитајте још - Парламент Прњавора остао без социјалиста!

Шиканић је, иначе, на прошлим локалним изборима освојио мандат одборника као кандидат СНС, да би након разлаза са руководством те странке, приступио СРС РС и у СО као самостални одборник, углавном, подржавао владајући СНСД.

НАЈБРОЈНИЈИ

ПРЕДСЕДНИК Клуба одборника СДС у СО Прњавор Славиша Јењић истакао је да је овај клуб сада најбројнији у локалном парламенту.

- У наредном периоду више ћемо указивати на слабости актуелне власти и почети припреме за наредне изборе - најавио је Јењић.