БИЈЕЉИНА ПУНА ТАЛЕНАТА: Свирају, пишу и освајају признања својим знањем

Д.ЛАЛИЋ

четвртак, 16. 05. 2019. у 21:41

БИЈЕЉИНА ПУНА ТАЛЕНАТА: Свирају, пишу и освајају признања својим знањем
Талентовани средњошколци и други успешни млади људи представили су у овом граду начин на који развијају своје таленте

Бијељински талентовани средњошколци и други успешни млади људи представили су у овом граду начин на који развијају своје таленте.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да је омладинска политика града стратешки документ који је усаглашен са Омладинском политиком Републике Српске и да у складу с тим градско Оделење за друштвене делатности ради на евиденцији младих и талентованих људи, чија је презентација данас одржана у Центру за културу "Семберија".

-Суштина је да се направи база и евиденција младих који су у својим областима успешнији од других, да им покушамо помоћи, те да их подржимо у развоју и реализацији омладинске политике у нашем граду, рекао је Мићић новинарима.

Он је подсетио да град на више начина пружа помоћ и подршку младима, те да осим стипендија, градска комисија сваке године изабере по два магистарска и докторска рада која финансира у потпуности.

Деветогодишњи Ђорђе Перић каже да је на данашњем скупу младих талената одсвирао две композиције на хармоници која је његова љубав, додавши да овај инструмент свира пуне четири године.

Прочитајте још - Радојичић: Ђурђевдански фестивал се чује ван граница

Војислав Дурмановић, ученик првог разреда Гимназије "Филип Вишњић", истакао је да поезију и прозу активно пише четири године.

-Овде сам да део тог свог рада поделим са суграђанима. Сматрам да је ово веома значајан догађај јер већина талената у нашем граду ствара у некој залеђини и сенци. Овим догађајем ће, надам се, да отпочне једно лепо поглавље промоције културе и науке у нашем граду, рекао је Дурмановић.

Једна од успешних талентованих младих људи која се представила је била и Ања Рајак - асистенткиња на бијељинском Факултету пословне економије Универзитета у Источном Сарајеву. Недавно се вратила из Лондона, где је завршила једногодишње мастер студије из рачуноводства и финансија као стипендиста британског Чивнинг програма. Захваљујући академском успеху била је и у финалу за избор студента године, а усавршавала се са 1700 људи из целог света.

- Младим људима препоручујем да улажу у своје знање јер једино вам знање нико не може узети. Уз добре оцене, наставници, а после и професори почну више да вас цене и поштују, па је много лакше успети - закључила је ова млада Бијељинка.

Поред Ђорђа, Војислава и Ање присутни су могли да чују и приче Лазарa Латосa, Миланa Јосићa, Вањe Мићићa, Ивана Пјетловићa, Катаринe Марић, Александра Спасојевића, Андријане Спасојевић, Дарка Микановића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације