Владимир Ковачевић, новинар БН телевизије и уредник портала Герила, добитник је "Годишње награде" Клуба новинара Бањалука. За новинара године Ковачевић је изабран једногласном одлуком жирија.


У Клубу новинара Бањалука наводе да се Ковачевић као дугогодишњи новинар, који је јавности препознатљив по истраживачким и критичким текстовима и тв прилозима, и у претходним годинама налазио у најужем избору за награду.

- Као последица његовог рада у претходном периоду, наше признање предухитрио је бруталан напад оних који су у Владимиру Ковачевићу препознали мету, кривца, пријетњу коју треба ућуткати, уклонити, елиминисати. Напад на Ковачевића био је напад на новинаре, покушај убиства Ковачевића покушај је убиства и новинарства какво је очигледно непожељно у друштву испуњеном насиљем, безакоњем, хаосом. Но, одговор Владимира Ковачевића који се није уплашио, устукнуо, заћутао, побегао, већ наставио да извештава и истражује са истом, ако не и већом одлучношћу, ентузијазмом, одговорношћу, је одговор какав и ми желимо да пошаљемо. Не можете нас спречити да радимо свој посао, тражимо истину, бранимо права и слободе, чувамо јавни интерес - саопштио је Клуб новинара Бањалука.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАПАД НА НОВИНАРА: Шипкама га тукли по глави


Ковачевић је брутално нападнут 26. августа прошле године. За покушај убиства оптужени су Марко Чолић, коме је суђење у току, и Недељко Дукић који се налази у бекству и за њим је расписана међународна потерница.