ВЛАДИМИР Сумоња (29) и Лука Томашевић (26) из Бањалуке осуђени су у Окружном суду у Бањалуци на две године и осам месеци затвора због трговине марихуаном, спидом и екстазијем.

Сумоња је осуђен на две године, а Томашевић на осам месеци затвора. Обојица су проглашени кривим за блажи облик кривичног дела недозвољене производње и промета опојних дрога јер, како је наведено, није доказано да су дрогу продавали заједно и по претходном договору.

У пресуди се наводи да су Сумоња и Томашевић од јануара до 9. новембра 2018. године диловали марихуану, спид и екстази. Дрогу су куповали од њима познатих особа и држали је у викендици у насељу Шибови, где су је препакивали ради даље препродаје.

Управо су у тој викендици и ухапшени у новембру прошле године, у оквиру акције "Таргет", када је код њих откривено 2,4 килограма сканка, 218 грама спида и 131 грам екстазија. Иначе, након што им је полиција закуцала на врата, оптужени покушали да се отарасе дроге. Полицајци су из куће чули повике "попадаћемо", "не гине нам затвор", "бацај прах у судоперу и пуштај воду" и кренули су унутра. Међутим, тада је с крова на њих пао твор!?

У истрази се помињало да су оптужени бацили животињу на полицајце, али је током суђења један од полицајаца појаснио да је твор пао с крова. Полицајци Драган Јерковић и Давор Боројевић у судници су испричали и да је Сумоња, по њиховом уласку у викендицу, пао низ степенице директно пред њих, због чега је један од њих и помислио да је Сумоња претходно на њих бацио твора.

Прочитајте још - АКЦИЈА ''ТВОР'': Ухапшене четири особе, пронађена дрога и оружје

Занимљиво је да је током истраге Томашевић тврдио да је дрога његова, док је Сумоња тврдио да нема никакве везе с тим и да се случајно затекао у викендици. Ипак, признао је да је део дроге, који је код њега пронађен, набавио за личне потребе.

СЕДАМ ПУТА ОСУЂИВАН

ВЛАДИМИР Сумоња је добро познат истражним органима. До сада је осуђен седам пута, од чега у два наврата због трговине наркотицима. Окружни суд га је 2011. године осудио на три године због продаје марихуане и спида, а наредне године осуђен је на још годину дана. Осуђиван је и за оштећење туђе ствари, напад на службено лице, насилничко понашање и наношење тешких повреда. Лука Томашевић раније није осуђиван, а ради се о сину бањалучког адвоката Николе Томашевића.