После вишесатне безуспешне акције обустављена је потрага за шестогодишњим дечаком који је упао у набујали поток у месту Бегов Хан код Жепча, сазнаје Klix.ba.


Потрага за несрећним малишаном кога је вода однела након што је упао у поток требало би да буде настављена сутра.

У акцију су били укључени припадници ГШ Жепче, Кантоналне управе цивилне заштите, Специјалне полицијске јединице МУП-а ЗДК и припадници Федералне управе цивилне заштите.

Претраживао се сваки квадратни метар корита потока. Због страха да би вода могла да га однесе у реку Босну претраживано је и корито те реке.


Прочитајте још - ПОПЛАВЕ У РС: Дрон снимио Теслић под водом, ванредно стање у Бањалуци и многим градовима БиХ (ФОТО/ВИДЕО)


Убрзо након претраге терена дечаков бицикл је пронађен неколико стотина метара од места где је упао у поток, али њему нема ни трага.


Подсетимо, шестогодишњи дечак нестао је у послеподневним часовима када је несрећним случајем пао у набујали поток у месту Бегов Хан код Жепча.

У покушају да га спасе његова мајка је скочила за њим у поток, али није успела да га извуче. Мајка је убрзо извучена из потока и возилом Хитне помоћи је превезена у болницу, док је потрага за дечаком у току.

Према незваничним информацијама дечак је недалеко од своје куће пао у поток, чији је водостај изузетно висок због обилних падавина.