Требиње се опростило од трагично настрадалог младожење: И небо је плакало за Марком

Д. ЦУРАЋ

13. 05. 2019. у 22:09

Требиње се опростило од трагично настрадалог младожење: И небо је плакало за Марком

Отац и супруга настрадалог

Марко Анђелић (32) сахрањен у селу Врбно. Колеге из Министарства финансија Србије кажу да је хтео да весеље буде у родном месту

БОЛ, јецај и туга, пресечени покојом капи кише, одзвањали су капелом сеоског гробља у Врбну код Требиња, где су се од настрадалог Марка Анђелића (32) опростили становници тог града, чланови породице, кумови и пријатељи. Нико није остао равнодушан над судбином настрадалог младића који се оженио, а истог дана и погинуо у саобраћајној несрећи.

Марко Анђелић живео је и радио у Београду, где се доселио из Требиња након завршене средње школе. Имао је жељу да најрадоснији дан проведе у родном граду, каже један од његових колега из Министарства финансија Србије где је био запослен.

- Ето радовали смо се пре неколико дана што ћемо бити на Марковој свадби, а данас тугујемо. И даље не могу да верујем - каже Марков колега из Београда.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРАГЕДИЈА НАКОН ВЕСЕЉА У ТРЕБИЊУ: Младожења погинуо развозећи госте

Породица скрхана од бола, такође у неверици испратила је овог младића који их је све окупио како би са њима поделио своју радост.

- Нико није свестан шта се десило. Ни сам не могу да говорим - рекао је у сузама комшија Анђелића из требињског насеља Горица.

А и грађани Требиња у шоку су због трагичне судбине овог младића. Велики број становника тог града са неверицом прилази таблама где су залепљене смртовнице Марка Анђелића, а само се могу чути кратки коментари да се не памти овако нешто.

- Несрећа, туга. Не дај боже никоме да дочека ово што су дочекали његови... - само су неки од коментара који су се могли чути.

Марко је из Београда, где живи и ради, пре неколико дана дошао у свој родни крај да се ожени.

- Волео је Требиње. Није било срећнијег човека што ће се у њему оженити, увек је говорио да ће баш у свом родном граду и са својим најмилијима поделити најрадосније тренутке. Нажалост, десила се трагедија а само његови најближи знају како им је - рекао нам је Марков пријатељ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - БИЛА МУ ЈЕ СУПРУГА САМО НЕКОЛИКО САТИ: Овако се Марија опростила од мужа који је погинуо прве брачне ноћи (ФОТО)

Тек венчана супрага Марија чекала је Марка у ресторану где је било славље, али нажалост стигле су лоше вести. Она се кратко опростила од мужа преко свог фејсбук-профила:

- Мој највољенији супруг...

Подсетимо, након свадбе, која је била у мотелу на излазу из Требиња према Дубровнику, младожења је развозио пријатеље. Несрећа се догодила 40 минута иза поноћи на новоизграђеном кружном току у требињском насељу Мокри долови. Марко је из још увек неутврђених разлога управљајући аутомобилом "алфа ромео" излетео с пута и ударио у стену. Од силине удара возач је погинуо на лицу места, две особе су задобиле теже, а две лакше повреде. Један део становника тог насеља који је међу првима прискочио у помоћ каже да Марко на лицу места није давао знаке живота.

- Никада такав удар нисам чуо. Истрчао сам у пиџами, било је још људи из околних зграда и кућа, али није било могуће извући ни возача ни остале који су били у аутомобилу. Убрзо су стигли ватрогасци и Хитна помоћ, а посебно тежак тренутак био је када му је дошла супруга, после неких 20 минута - каже за "Новости" један од очевидаца.


ПОВРЕЂЕНИ СТАБИЛНО

МЛАДИЋ који је седео иза настрадалог Анђелића задобио је прелом левог кука, хоспитализован је, а његово здравствено стање је стабилно. Девојка која је у удесу задобила нагњечења грудног коша смештена је на интензивну негу требињске болнице и она је такође стабилно. Трећи повређени је задобио лакше повреде грудног коша, док се четврта особа из аутомобила није обратила лекарима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)