Одводна цев као прелаз

Н. ЂУРИЋ

уторак, 14. 05. 2019. у 06:13

Одводна цев као прелаз

Станивуковић са мештанима Хрваћана Фото ПР/Д. Борковић

Посланик Станивуковић се укључио у невоље мештана Хрваћана. Људи се сналазе да би стигли до посла, школе, продавнице...

НЕСВАКИДАШЊИ проблем мештана прњаворског села Хрваћани који, након изградње ауто-пута "9. јануар", до школе, продавнице, болнице и цркве, веровали или не, долазе кроз одводну цев испод саобраћајнице, наћи ће се и у клупама НСРС. Случај ће потегнути народни посланик Драшко Станивуковић (ПДП), који се одазвао вапају мештана и, за почетак, видео- клипом на "Јутјубу" о њиховим невољама "запалио" друштвене мреже.

"Новости" су у више наврата писале о тегобама ових мештана још у време градње ауто-пута.

- У Хрваћанима људи морају кроз одводну цев да пролазе да би стигли до посла, школе, продавнице, болнице. Деца не могу отићи на игралиште, до школског дворишта, јер је први надвожњак далеко, више од три километра у једном правцу, а при томе на том делу нема ни тротоара, нити пешачког прелаза. Све се ово дешава надомак највећег града РС Бањалуке, где нас уверавају да живимо у 21. веку, да смо бољи ентитет, да нам цветају руже и да смо ми Европа - каже Станивуковић.

Прочитајте још - Бандере само што не падају

Он наглашава да је Регулационим планом из 2011. године предвиђен надвожњак у Хрваћанима, међутим, он није направљен.

- Уместо надвожњака имамо одводну цев, кроз коју мештани морају свакодневно да пролазе, и то пробијајући се до ње кроз шибље и траву - истакао је Станивуковић.

Мештани су истакли да су са њиховим проблемом упознати и надлежни, али да нико, од локалне до републичке власти, већ годинама не реагује.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Sinisa

14.05.2019. 14:22

Stanivukovic kao i kokos,kada snese jaje kokodace kao da je napravio avion

wz20s

14.05.2019. 22:14

@Sinisa - Imamo mi i medjede, ali na vrhu piramide. On je jos dobar, makar nesto prica i uradi, ovi pricaju ali drpaju.