ОКРУЖНИ суд у Бањалуци одредио је једномесечни притвор Родољубу Гајићу, раднику "Сектор секјуритија", осумњиченом за учешће у ликвидацији власника те компаније Славише Крунића, његовог телохранитеља Жарка Павловића и рањавање Горана Илића.

Притвор је одређен због бојазни да би боравком на слободи Гајић могао ометати истрагу утицајем на сведоке или саучеснике, као и због тежине кривичног дела и такозваног узнемирења јавности.

Гајићев бранилац Александра Метлић током рочишта у суду је потврдила да је њен клијент делимично признао учешће у кривичном делу.

Прочитајте још - УБИСТВО СЛАВИШЕ КРУНИЋА: Полиграф разоткрио "типера"!

- Он је пред тужиоцем признао да је одавао информације о кретању Крунића и то је говорио само Жељку Ковачевићу (убијен у размени ватре) - рекла је Метлићева.

Она се противила одређивању притвора, сматрајући да је то преоштра мера, и предложила да му се изрекну мере забране. Појаснила је и да Гајић нема на кога да утиче, јер се један од осумњичених налази у притвору, а други у бекству.

- Није имао контакт с друга два осумњичена, а одузет му је и телефон, којим је комуницирао с Ковачевићем - рекла је Метлићева.

Током рочишта Гајић није говорио о злочину, наводећи да се слаже са излагањем браниоца. На питања судије за претходни поступак Слађане Марић одговарао је тихо и мирно. На моменте је деловао врло узнемирено и нервозно, трљајући шаке једну о другу.

Славиша Крунић убијен је 22. априла у сачекуши у близини своје викендице у Гламочанима, код Бањалуке, у којој је привремено боравио због реновирања стана. Убице су то знале па су га у заседи чекале на макадамском путу у близини викендице. Када је џип "тојота", у коме се возио с телохранитељем, успорио на кривини убице су са две стране из аутоматских пушака отвориле ватру. Крунић, који је седео позади, рафалом је погођен у главу, а сувозач Павловић у груди. Возач Илић је рањен у руке и ноге.

У размени ватре убијен је нападач Жељко Ковачевић, који је погођен у стомак. Због овог злочина исту ноћ је ухапшен Емилио Балдо, који је притворен, а још се трага за Бенедијем Ђукановићем.

Убијени Крунић власник је компанија "Сектор секјурити", "Житопека", "Житопродукт", "Сектор АДС" и "Сектор ЗОС" које имају око 1.800 запослених.

Славиша Крунић

НОВЧАНИ ДУГОВИ

ПРЕМА незваничним информацијама Родољуб Гајић је издао Славишу Крунића, јер је имао велике новчане дугове. Спекулише се да је био склон коцки, а наводно је и према убијеном Жељку Ковачевићу имао дуг, који је плаћао с каматом. Међутим, у судници се о тим детаљима није говорило.