СЛОБОДАН ЧЕКА ЛОКАЦИЈУ: Споменик дечаку, симболу страдања деце у минулом рату

В.Митрић

08. 05. 2019. у 15:20

СЛОБОДАН ЧЕКА ЛОКАЦИЈУ: Споменик дечаку, симболу страдања деце у минулом рату

Слободан Стојановић

Одавно је била идеја да се уради споменик дечаку Слободану Стојановићу (12), за чије је свирепо убиство осуђена на 10 година Албанка Елтефе Весели
ОДАВНО је била идеја да се уради споменик дечаку Слободану Стојановићу (12), за чије је свирепо убиство осуђена на 10 година Албанка Елтефе Весели, али је, у међувремену, неко из предходног руководства Борачке организације РС, како нам је речено у актуелном руководству те организације, проћердао 20.000 евра намењених за ту намену.


Борачка организација РС, под руководством генерала Миломира Савчића, успела је да прикупи део новца за рељеф, део су дали добротвори, а комплетну изграду монументалног спомен обележја финанисрао је одбротвор и академик из Бијељине, Драгољуб Драго Мирковић. Споменик је готов већ две године, али никако надлежни у да одреде локацију. Било је мношто обећања да је локација „готова ствар“, али на томе се све и завршава. Споменик и даље стоји у атељеу уметника Мирковића.


- Нисам могао да верујем да некима у РС смета крст као обележје и предлагали су да га скинемо – каже Мирковић и то они који се, јавно, бусају у прса као, тобоже, истакнути Срби – каже Мирковић . -Неки су нам „објашњавали“ да не желе да се, због споменика, замере са онима који дају гласове њиховим опцијама и кандидатима. А овај споменик је глас над гласовима, порука и поука да се тако нешто не понови никад и нигде ниједном детету, без обзира на веру, нацију и боју коже.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОЖЕМ ЈЕ ПРЕКЛАЛА ДЕЧАКА: Елфети Весели десет година затвора; СДС: Нема правде за Србе


Мирковић, ипак, не губи веру у неке од српских предтавника у Подрињу, да ће се сетити да мало времена посвете и за одређивање локације малом Слободану, великом страдалнику, великом великомученику, који је пострадао када је пошао по свог пса, кућног љубимца, пошто је са родитељима избегао са кућног огњишта од оних који су кренули да сатиру све што је српско.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Bojan Zvornik

08.05.2019. 22:07

Guja, ne lupetaj majke ti. I onako je velika bruka, a ti još valjaš gluposti na političkoj osnovi. U Zvorniku je SNSD neprikosnoven beć godinama i oni daju saglasnost za lokaciju i oni su potrošili novac. SDS se ništa ne pita jer gotovo i ne postoje...

Слободан

09.05.2019. 18:48

Свако место у Републици Српској и Републици Србијитреба да има овакав споменик. Мислим да би по том питању требали бити јединствени.