Приједор поносан на свој оркестар хармоника који осваја „посебним звуком“

Д.Л.

03. 05. 2019. у 20:45

Приједор поносан на свој оркестар хармоника који осваја „посебним звуком“

Фото Оркестар Хармоника

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић приредио је пријем за оркестар хармоника Музичке школе "Саво Балабан" Приједор поводом резултата које постижу на домаћим и међународним такмичењима

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић приредио је пријем за оркестар хармоника Музичке школе "Саво Балабан" Приједор поводом резултата које постижу на домаћим и међународним такмичењима.


-Свакако, веза уметника и града из којег потичу увек је нешто што граду много значи. Ми смо и град сликара и град мурала, ево и наша музичка школа постиже све боље резултате и желио сам да захвалим професорима, ученицима и директору и пожелим да уз своју славу и развој проносе и име свога града широм света, рекао је Ђаковић новинарима након пријема.

Директор Музичке школе "Саво Балабан" Аљоша Новаковић рекао је да 90 одсто оркестра чине основци, а 10 одсто средњошколци.

-Чим имате средњошколце у оркестру, спадате у категорију средњих школа, што значи да имате далеко већу обавезу од оркестара који се такмиче са основним школама, рекао је Новаковић.

Професор и диригент оркестра хармоника Милош Зец рекао је да је последње освојено признање прва награда на 44. Међународним сусретима хармоникаша у Пули, те да је то четврто међународно признање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Фестивал хармонике у Угљевику постао светски чувен

Он је истакао да је врло важна и победа на 26. Републичком такмичењу музичких школа којем је ове године домаћин био Приједор.


Фото СРНА

- Ово у Пули је признање од есенцијалног значаја. Пето нам је то такмичење по реду, отвара нам врата и даје нам ветар у леђа и спознају да можемо даље, односно да идемо на светски куп / рекао је Зец.

На репертоару овог оркестра је и композиција Мајкла Џексона "Били Џин" која плени пажњу где год да наступају. Виралан је постао и снимак са главног трга у Пули где им се док изводе ову композицију придружио један мештанин којег су инспирисали да плеше.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације