Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић приредио је пријем за оркестар хармоника Музичке школе "Саво Балабан" Приједор поводом резултата које постижу на домаћим и међународним такмичењима.


-Свакако, веза уметника и града из којег потичу увек је нешто што граду много значи. Ми смо и град сликара и град мурала, ево и наша музичка школа постиже све боље резултате и желио сам да захвалим професорима, ученицима и директору и пожелим да уз своју славу и развој проносе и име свога града широм света, рекао је Ђаковић новинарима након пријема.

Директор Музичке школе "Саво Балабан" Аљоша Новаковић рекао је да 90 одсто оркестра чине основци, а 10 одсто средњошколци.

-Чим имате средњошколце у оркестру, спадате у категорију средњих школа, што значи да имате далеко већу обавезу од оркестара који се такмиче са основним школама, рекао је Новаковић.

Професор и диригент оркестра хармоника Милош Зец рекао је да је последње освојено признање прва награда на 44. Међународним сусретима хармоникаша у Пули, те да је то четврто међународно признање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Фестивал хармонике у Угљевику постао светски чувен

Он је истакао да је врло важна и победа на 26. Републичком такмичењу музичких школа којем је ове године домаћин био Приједор.


Фото СРНА

- Ово у Пули је признање од есенцијалног значаја. Пето нам је то такмичење по реду, отвара нам врата и даје нам ветар у леђа и спознају да можемо даље, односно да идемо на светски куп / рекао је Зец.

На репертоару овог оркестра је и композиција Мајкла Џексона "Били Џин" која плени пажњу где год да наступају. Виралан је постао и снимак са главног трга у Пули где им се док изводе ову композицију придружио један мештанин којег су инспирисали да плеше.