Бањалучка полиција ухапсила је Дејана Костића званог Дела (29) из Бање Луке, због сумње да је починио кривично дело насилничко понашање.

Костић је идентификован, пронађен и ухапшен, на основу узнемирујућег видео-снимка објављеног на друштвеним мрежама и пренесеног у појединим медијима, а на којем се види физичко и психичко злостављање млађег мушкарца.


Из Полицијске управе Бања Лука су, саопштавајући само иницијале осумњиченог, истакли да се Д.К. сумњичи да је, након учествовања у нарушавању јавног реда и мира 23. априла у једном бањалучком кафићу, због чега је добио прекршајну пријаву, наредног дана поново дошао у исти угоститељски објекат.


- Осумњичен је да је ту физички и психички злостављао двадесеттрогодишњака. Све даље мере и радње према ухапшеном биће предузете по инструкцији и под надзором тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука – истакли су у ПУ Бања Лука.Како сазнајемо, ради се о малтретирању конобара у бањалучком кафићу "Армандо".

Док је Костић на саслушању у полицији и чека се тужилачка одлука да ли ће бити пуштен на слободу или ће против њега, евентуално, бити стављен предлог за одређивање притвора, на интернету се данас појавио нови узнемирујући снимак.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Осумњичени за убиство бизнисмена: У време убиства био сам са пријатељицом, па са женом


На снимку се види младић на сувозачевом месту аутомобила којег, како се претпоставља, Костић удара, вређа и испитује о дешавањима критичне вечери у кафићу "Армандо".


Костић је иначе самозвани вођа навијачке групе "Лешинари" ФК "Борац".