ДОДИК У ВАТИКАНУ: Са папом тема био и Степинац (ФОТО)

С. Мишљеновић

26. 04. 2019. у 12:24

ДОДИК У ВАТИКАНУ: Са папом тема био и Степинац (ФОТО)

Милорад Додик и папa Фрањa AP Photo

Председавајући Председништва БиХ са папом Фрањом разговарао 45 минута, иако је обичај да састанци са поглаваром Римокатоличке цркве трају 20 минута
МИЛОРАД Додик, српски члан и председавајући Председништва, завршио је у петак службену посету Ватикану током које се састао са папом Фрањом и секретаром Свете столице, кардиналом Пјетром Паролином.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДОДИК ОДГОВОРИО ЏАФЕРОВИЋУ: У Ватикану сам у званичној посети, а за мале душе...

Додик је са папом Фрањом разговарао 45 минута, иако је обичај да састанци са поглаваром Римокатоличке цркве трају 20 минута.

- Папа је изразио задовољство чињеницом да је заједно са нашим патријархом трасирао пут везано за канонизацију Степинца кроз комисију - рекао је Додик.

Он је поглавару Римокатоличке цркве поклонио икону Светог Саве и кандило које је ручно израђено на Косову.

Уочи састанка Додика и папе Фрање у средишту Рима постројена је и гарда која је дочекала српског члана и председавајућег Председништва БиХ. У пратњи Милорада Додика је била и председница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Додик је рекао, након посете Ватикану, да је задовољан састанком са папом Фрањом. Нагласио је да је потребно наставити сарадњу институција Српске и БиХ са Католичком црквом.Истакао је да је папи пренео поздраве патријарха српског Иринеја.

Он је нагласио да су разговарали и о подршци Републике Српске Католичкој гимназији у Бањалуци, као и обнови католичке цркве на Петрићевцу, која је у завршној фази.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Željko

26.04.2019. 14:33

Bravo za Dodika, jako pametna odluka da poseti Vatikan. Mislim da bi bila pametna odluka da Papa dodje u posetu Srbiji.

Dejan

26.04.2019. 22:27

@Željko - Ne prerano, nego dobro nam ne došao.NIkad.Dok se ne pokaje i dok se ne odreknu pogrešnih učenja i papske gordosti i drugih stvari, znaju to pravoslavci šta je...

Zoran

27.04.2019. 13:07

@Željko - Pretpostavka svakog boljitka je razgovor sa kljucnim ljudima. Ako je Isus Hristos mogao da razgovara sa svima, zasto bi neko od ljudi bio veci i izbjegavao sagovornike koji uticu na nasu sudbinu. Isus je rekao: "dosao sam na svijet ne zbog pravednika nego zbog gresnika da se spasu".

Dejan

28.04.2019. 06:58

@Željko - Sve ja mogu da razumijem, i politički poen itd, ali da na tako veliki praznik moraju ići tamo, zar nije mogao bilo koji termin drugi van posta ili koji dan prije...ali dobro, Hristos Vaskrse, praštajmo jedni drugima i svako dobro svima.

Теодосије

26.04.2019. 15:24

Додик прочитај Завјештање преподобног Теодосија Печерског упућеног великом руском кнезу Изјаславу Јарославичу (1054 - 1068)

Rex

26.04.2019. 20:58

@Теодосије - Nema on veze, a probem je što ima ograničene savetnike koji misle da su pametni.Užas.Na veliki petak otići tamo, strašno, jezivo.

Prellee

26.04.2019. 15:32

Bravo Dodik.Objasni pai interes Srba u BiH a i šire.Dobro je da ovaj papa čuje i za Srpske žrtve u WWII, koje su se krivo objašnjavale,prikrivale u ime lažnog bratstva i jedinstva. Poštovanje i za papu Franju za takav potez..

wz20s

26.04.2019. 21:33

@Prellee - Jel to onaj Dodik sto je predao jasenovacku gradju hrvatima? Da im on nesto objasni? Se ti salis?

Dejan

26.04.2019. 21:07

Ja se užasavam.Na veliki petak si otišao tamo i bacio ponos i dostojanstvo i svetost naših svetih otaca.Ideš kod jeretika.Užas.Očekujem velika iskušenja zbog Bogootpadništva našeg svetovne a bogami i duhovne vlasti sves su prilike i čast samo dostojnim monasima zbog kojih još čuvamo blagodat Duha svetoga na nama.Sačuvaj nas Vaskrsli Bože.