ДОДИК ОДГОВОРИО ЏАФЕРОВИЋУ: У Ватикану сам у званичној посети, а за мале душе...

Танјуг

петак, 26. 04. 2019. у 08:31

ДОДИК ОДГОВОРИО ЏАФЕРОВИЋУ: У Ватикану сам у званичној посети, а за мале душе...

Фото: П.Милошевић

Председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик допутовао је у Ватикан, где ће се данас састати с папом Фрањом, пренела је бањалучка АТВ
Председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик допутовао је у Ватикан, где ће се данас састати с папом Фрањом, пренела је бањалучка АТВ.


Наводи се да је Додик синоћ прокоментарисао изјаву бошњачког члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића, који је рекао да Додик посету Ватикану не реализује у име Председништва, како то у јавности жели да се представи.


"Када сам слетео на аеродром у Рим дочекао ме је званични протокол Ватикана, тако да не знам шта би још требало да објасним. Мислим да је то уобичајено у оквиру процедура које важе у Председништву, да члан Председништва којег позове неко из друге државе може да то учини и оде у званичну посету, и ја само користим то", казао је Додик.


Он је подсетио да је исто "пре само месец дана урадио и (хрватски члан Председништва БиХ) Жељко Комшић када је одлазио у Северну Македонију".


"Нема ту шта да се објашњава, мој састанак с папом ће све објаснити, а за мале душе и оне који желе у томе да нешто ситничаре, увек има простора за то", рекао је Додик.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Додик: Долазак Звиздића у Берлин је кршење устава БиХОн је навео да је ово званична посета и да ће током разговора бити речи о свим важним питањима у односима Ватикана и БиХ, али и о односима верских заједница у БиХ.


"Искористићу прилику да упознам папу са мојим ставовима с тим у вези са развојем неких догађаја из прошлости и да покушамо доћи до неког заједничког става о томе да је потребно градити мир, да без обзира на изазове који нису нимало једноставни и да свет вапи за миром", казао је Додик.


Он је рекао да ће папу обавестити и о планираној градњи монументалног спомен-парка јасеновачким жртвама у Доњој Градини, као и да је то заједнички пројекат Републике Српске и Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације