Сахрањен убијени полицајац Слађенко Тубин

О. Матавуљ Г. Вила

среда, 24. 04. 2019. у 20:07

Сахрањен убијени полицајац Слађенко Тубин

Фото Г. Вила Специјални вод полиције

У Брезичанима, код Приједора, последњи испраћај 48-годишњем припаднику ПУ. Окружни суд у Бањалуци у среду одредио једномесечни притвор Марку Шабићу

У БРЕЗИЧАНИМА, код Приједора, сахрањен је четрдесетосмогодишњи полицајац Слађенко Тубин на којег је у недељу, 21. априла, пуцао Марко Шабић. Последњем испраћају полицајца, који је живот изгубио обављајући службену дужност, присуствовао је и министар унутрашњих послова РС Драган Лукач.

Прочитајте још: КРВАВИ УСКРС КОД ПРИЈЕДОРА: Напао оца и жену, па убио полицајца!

- Полиција Републике Српске остала је без храброг и поштеног полицајца - рекао је Лукач.

Окружни суд у Бањалуци у среду је одредио једномесечни притвор Марку Шабићу (44), из Горње Равске, код Приједора, који се терети за тешко убиство Слађенка Тубина, и покушај убиства свог оца Веселка Шабића.

Притвор је одређен због бојазни да ће Шабић боравком на слободи ометати кривични поступак сакривањем доказа или утицајем на сведоке, затим због опасности од понављања кривичног дела, и такозваног узнемиравања јавности.

Прочитајте још: ДРАМА У ПРИЈЕДОРУ: Младић убо оца у груди, а затим упуцао полицајца

Злочин се догодио у недељу, на католички Ускрс, где се породица Веселка Шабића окупила на ускршњем ручку пред кућом. У једном тренутку Марко, који је раније лечен на психијатрији и користи терапију, посвађао се са супругом Јосипом која га је оптужила да је наркоман. Бесан због тога Марко је узео нож и насрнуо на њу, али је његов отац Веселко стао у одбрану снаје. Дословно је стао између њих и Марко је ножем с леђа више пута убо оца. Потом је узео ловачку пушку сачмарицу и закључао се у купатило. Породица је напад пријавила полицији и на интервенцију је дошао полицијски службеник станичног одељења у Љубији Слађенко Тубин, који је лично познавао Шабића.

Тубин је покушао да разговара с Марком и мирним путем реши насталу ситуацију. Међутим, оптужени је у једном тренутку отворио врата од купатила и из непосредне близине пуцао полицајцу у стомак. Иако тешко рањен Тубин је кренуо да бежи у заклон и успео је да, у самоодбрани, испали два хица, али је промашио.

У решењу за одређивање притвора наводи се да је Марко кренуо за полицајцем, изашао пред кућу и насумично из сачмарице пуцао према присутнима. Тубину су у помоћ притекле Шабићеве комшије, које су га склониле и сакриле од помахниталог убице. Недуго након тога Шабић је ухапшен, док је полицајац превезен у болницу где је и подлегао повредама.

ПОЧАСНА ПАЉБА

У ИМЕ колега, од настрадалог полицајца Слађенка Тубина опростио се и председник Месне борачке организације приједорске полиције Војислав Kондић, а почасни вод полиције извршио је почасну паљбу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Милутин

24.04.2019. 23:08

Нормално је да убица остане у затвору током истраге и завршетка суђења. Ако суд одлучи да га ослободи онда се пушта.