БЕНЕДИ Ђукановић за којим је Министарство унутрашњих послова Републике Српске расписало потерницу, као једним од осумњичених за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића и члана његовог обезбеђења Жарка Павловића, само неколико часова од тог чина буквално је био у рукама полиције, али није ухапшен јер у тим тренуцима за њим није била расписана потерница нити је био доведен у везу са троструким убиством у Гламочанима код Бањалуке.

Ђукановић је, како је у уторак увече на свом порталу објавио локални “Дервентски лист”, заустављен у ноћи између понедељка и уторка у редовној саобраћајној контроли у насељу Луг у Дервенти. Подсетимо, у крвавој ноћи у Гламочанима из сачекуше пуцњи су на Крунића и његове пратиоце одјекнули у понедељак око 22,40.

Бенеди Ђукановић је у време полицијске контроле био за воланом “голфа 7” беле боје, а заустављен је нешто из два часа иза поноћи, у уторак.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПУЦЊАВА У БАЊАЛУЦИ: Убијен бизнисмен Славиша Крунић, његов телохранитељ и један нападач (ФОТО)

- Он је подвргнут редовној саобраћајној контроли и пуштен је, јер у том тренутку није постојала сумња да је учествовао у убиству Крунића - потврђено је “Дервентском листу”, како је наведено, из добро обавештених полицијских кругова.

“Новости” незванично сазнају да су саобраћајци Полицијске станице Дервента
приликом контроле легитимисали, односно забележили и име Бенедија Ђукановића, а сутрадан, по обелодањивању потернице, алармирали надлежне. Засад је непознато у ком правцу у белом голфу “седмици” је Ђукановић нестао.

МУП РС је против њега расписао потерницу као директног извршиоца тешких убиства Крунића и Павловића, и кривичног дела убиства у покушају тешко рањеног Крунићевог пратиоца Горана Илића у Гламочанима, где је убијен и нападач Жељко Ковачевић, из Бањалуке.КО ЈЕ БЕГУНАЦ БЕНЕДИ ЂУКАНОВИЋ?


БЕГУНАЦ у белом “голфу 7” Бенеди Ђукановић, како сазнају “Новости”, је хапшен због разбојништва, а у Београду је осуђен на шест година затвора због учешћа у покушају убиства Небојше Стојковића Стојкета, наводног вође “раковачког клана”, 19. августа 2008. године, када је под његов аутомобил подметнут експлозив.

МУП РС позива све грађане да обавесте полицију уколико примете лице са фотографије коју су објавили, а реч је о осумњиченом Бенедију Ђукановићу.