Сајам туризма и гастрокултуре

В.Митрић

19. 04. 2019. у 21:00

Сајам туризма и гастрокултуре
У Бијељини је, у пета отворен јубиларни, десети Сајам туризма и гастрокултуре, на ком производе представља 110 излагача из Републике Српске и земаља региона
У Бијељини је, у пета отворен јубиларни, десети Сајам туризма и гастрокултуре, на ком производе представља 110 излагача из Републике Српске и земаља региона.


Сајам је отворила министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач.

- Овај Сајам је у Бијељини већ традиционална туристичка манифестација, а овакав догађај је од велике важности за Семберију, али и читаву Републику Српску. Ово је прилика да на најбољи начин представимо наше туристичке потенцијале и да доведемо што већи број туриста у РС, што ће да допринесе развоју комплетне привреде - истакла је Ковач, позивајући посетиоце да у што већем броју дођу на ову манифестацију.

Градоначелник Бијељина, Мићо Мићић, оценио је да је организација сајма и ове године на врло високом нивоу.


- Наш град нуди бањски, верски, етно, ловни и риболовни туризам, а Бијељина је постала пропознатљива и по бројним туристичким комплексима и објектима које су изградили наши привредници, као што је Етно-село „Станишићи“, објекти предузећа „Глобус“ и други. Бијељина је најбољи пример да развијен туризам у великој мери доприноси развоју цјелокупне привреде, тако да и у наредним годинама очекујемо напредак - истакао је Мићић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сајам туризма у Бањалуци окупио 150 учесника из 11 земаља


Из Туристичке организације града Бијељина саопштено је да је пријављен до сада рекордан број учесника, који своје производе излажу данас и сутра на 1.000 квадратних метара затвореног простора на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића.


- Очекујемо од три до пет хиљада посетилаца на овогодишњем аајму, а осим домаћих излагача, у гостима су нам излагачи из Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске - појаснио је директор Туристичке организације Бијељина Радосав Ђокић.


Партнер овогодишњег Сајма је Туристичка организација Војводине. Фокус пажње другог дана сајма биће на храни и специјалитетима које ће спремати излагачи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације