ОКРУЖНО јавно тужилаштво у Бањалуци обуставило је истрагу против Мирка Репца (69) и Предрага Вокића (59), који су у фебруару прошле године ухапшени у оквиру полицијске акције "Ометач".

После хапшења полиција је саопштила да се терете да су на паркинзима у Бањалуци специјалним уређајима ометали даљинско закључавање возила, што су искоришћавали како би из возила крали новац и разне предмете. Међутим, пријављени су само за поседовање "ометача", подобних за извршење кривичног дела.

Истрага је обустављена у недостатку доказа, а у одлуци тужилаштва наводи се да је неспорно да су Репац и Вокић у својим возилима имали "ометаче", али није доказано да су их користили.

Мирко Репац за "Новости" каже да му је то хапшење нанело огромну штету, будући да се бави јавним пословима. Појашњава да никада у животу није био ни код судије за прекршаје, а морао је да чека више од годину дана да докаже своју невиност иако је то, како тврди, полицији било познато већ дан након хапшења.

Прочитајте још - Бањалука: Опустошили десетине возила електронским направама

- Знали су да сам невин, јер у време тих крађа за које су нас теретили, нисам био на територији БиХ. То су утврдили увидом у документацију Граничне полиције БиХ - рекао је Репац, додајући да се "ометачи" који су пронађени у његовом возилу користе за разне сврхе.

ТУЖИЋЕ МУП РС

МИРКО Репац каже да ће због хапшења и неугодности које је доживео поднети тужбу против МУП РС.

- Тужићу их и тражити одштету за сву неправду коју су ми нанели. Ја сам тешки срчани болесник и требало је да идем у САД на лечење, али су ми тада одузели пасош с визом за САД и тек сада су га вратили - каже Репац.