У Бањалуци је у петак потписан уговор о дистрибуцији ТВ сигнала ван граница БиХ између представника "Телекома" Србија, Радио-телевизије Републике Српске, бањалучке АТВ и К3 ТВ из Прњавора. Представници РТРС и "Телекома" Србије су потписали и протокол о сарадњи у вези са заједничком производњом новог телевизијског серијског програма.

Владимир Лучић, координатор за медију и интернет Телеком Србија групе захвалио се представницима телевизија што желе да учествују у њиховом пројекту.

Он је истакао да је потписивање уговора о дистрибуцији сигнала са телевизијама у Републици Српској, веома битно за ову компанију.

- Хоћемо као Телеком Србија да инвестирамо у квалитетан садржај, изјавио је Лучић и додао да ће у сарадњи са РТРС направити квалитетне серије на које ће обје стране бити поносне и које ће се памтити у наредних 50 година. Навео је да ће те серије имати светску промоцију на најјачим свјетским платформама, попут Нетфликса и ХБО.

Генерални директор РТРС раније је најавио да ће Телеком Србија у наредне три године финансирати најмање две серије у продукцији РТРС,како би се ангажовали ресурси наше медијске куће, али и појединих културних институција.

Прочитајте још - Српски Телеком купује албански

- Све телевизије у Републици Српској су се суочавале са нелегаалним преносом сигнала ван БиХ. Имали смо пуно проблема јер је било много "дивљих" дистрибутера који су наше канале на нелегалан начин дистрибуисали на разне платформе и већ неколико година водили смо с њима битку да бисмо легализовали дистрибуцију сигнала РТРС, а такође и остале телевизије, истакао је Милиновић.

Онје изразио задовољство што је Телеком Србија група преузела ексклузивну дистрибуцују оба канала РТРС нагласивши да не постоји неко ко би то могао боље и квалитетније да ради.

- Мониторинг је њихов, уз сарадњу са нама и нашим адвокатским тимовима. Дакле, ко буде желио да гледа ове канале са националном фреквенцијом, мислим на Републику Српску, мораће да се обрати Телеком Србија групи и са њима дефинише услове и све што из тога произилази - рекао је он.

Милиновић је истакао да је данас велики дан за легализацију дистрибуције ТВ сигнала широм света.

Ведран Шкоро, директор АТВ искористио је прилику и честитао РТРС данашњи јубилеј поводом 27 година рада. Навео је да уговор има вишеструк значај.

- АТВ вишеструко добија потписивањем уговором са великом и моћном компанијом као што је Текеком Србија. Пре свега, повећање заступљености програма АТВ у савременим дистрибутивним платформама, као и унапређење доступности програма АТВ за гледаоце у дијаспори и целом свету. Такође добијамо правну сигурност, као и значајну финансијску добит. Телеком Србија, овим уговором добија ексклузивно право на дистрибуцију нашег програма широм света, изјавио је Шкоро.

Бранко Дакић, директор К3 захвалио се што су препознати као канал вредан учешћа у оваквом пројекту.

- Велик број наших гледалаца нас прати у иностранству и ово је значајно за нас, навео је Дакић.