Најбројнији бициклистички караван на Балкану, од Београда до Бањалуке у петак је прошао кроз Угљевик.

У оквиру друге етапе кретатао се из правца Власенице, Милића, Зворника и кроз Доњу Трнову, Равно Поље, Угљевичку Обријеж прошао кроз Угљевик.

Трка је даље наставила према Прибоју, Лопарама и до Брчког, где се завршава друга етапа.

Директор трке Владимир Куваља и начелник општине Угљевик Василије Перић су поздравили учеснике трке .

- Трка је кренула у четврзак из Београда на пут од 250 километара према Власеници, и све је протекло добро у првој етапи - каже Куваља за „Новости“. - У току прве и друге етапе нас је послужило лепо време, диван амбијент и срдачни дочеци публике.

У суботу трка стартује из Бијељине до Теслића а након тога се трка сели у Прњавор и даље до Бањалуке.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УГЉЕВИК ЧЕКА ГОСТЕ: Стиже највећи бициклистички караван у овом делу Европе

- Ово трка је квалификациона за предстојеће Олимпијске игре у Токију. Циљ ове трке је промоција Републике Српске и Србије, промовише не само спорт већ и туризам и привреду, а управо је она велики туристички догађај од којег зарађују сви градови - рекао је Куваља.

Куваља се нада да ће се наставити традиција ове трке. Начелник Угљевика Василије Перић изразио је задовољство што је бициклистички караван прошао кроз ову подмајевичку општину.

- Угљевик је не само град спорта, већ град и крај који негује одличне односе са нашом матицом у свим областима живота и рада – каже начелник Перић. - Кроз овај караван дајемо допринос развоју бициклизма али и уопште спортској култури.