Основни суд у Добоју потврдио је оптужницу против Г. Ђ. (45) из тог града због бруталног напада на његову супругу Б. Ђ., коју је преутукао и исекао лице, а онда је ножем убо у лево око!


Окружно јавно тужилаштво у Добоју Г. Ђ. терети за кривично дело насиља у породици или породичној заједници са тешким повредама, за које Кривичним закоником Републике Српске запрећена казна од две до 10 година затвора.


У оптужници се наводи да је Г. Ђ. дужи временски период психички и физички малтретирао супругу. У октобру прошле године више пута ју је пресретао у хаустору зграде у којој живи у Добоју и претио да ће је убити. Поново ју је пресерео 2. марта ове године и физички насрнуо на њу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХАПШЕЊЕ У ГРАДИШЦИ: Ножем посекао два младића


- Напао је Б. Ђ. и задао јој више удараца, од којих је она пала и осетила јак бол у рамену, услед чега није могла да помера руку. Након тога Г. Ђ. сео јој је на прса и задао више удараца по глави и лицу. Инсистирао је да позове сестру, што је она одбила и оптужени је наставио да је удара по глави - наводи се у оптужници.


Појашњава се да је Г. Ђ. у руци држао нож, са сечивом дугачким пет центиметара, којом је покушавао да супругу убоде у око.


- Док се жртва бранила Г. Ђ. јој је нанео више посекотина по лицу и у пределу очију, да би у једном моменту ножем убо супругу у лево око - наводи се у оптужници.


Уз оптужницу тужилаштво је затражило да се оптуженом продужи мера притвора у коме се налази од 3. марта, односно од хапшења.