ЗБОГ сумње да је овог викенда провалио у кућу старице и из подрума украо око 370.000 америчких долара, 65.0000 евра и накит, који су код њега пронађени, ухапшен је М. М. (39) из Градишке.

Радило се о уштеђевини коју су старица и њен супруг стекли радећи 40 година у Немачкој. Осумњичени је, иначе, близак члан породице и верује се да је знао колико су новца имали када је кренуо у крађу.

Бојан Шкорић, начелник ПУ Градишка, на конференцији за медије је рекао да је крађа пријављена 30. марта, а да је осумњичени већ сутрадан пронађен и ухапшен.

- Жена, чији идентитет не можемо да откријемо ради њене безбедности, пријавила је да је из подрума њене куће у Улици Зијаха Зије Диздаревића украден већи износ новца у доларима и еврима. Извршен је увиђај и истражиоци су дошли до оперативних сазнања да би починилац могао бити М. М. - рекао је Шкорић.Прочитајте још - ИСТРАГА ПЉАЧКЕ КАМИОНА КОД БАЊАЛУКЕ: У сефу било више од 50.000 км!

Осумњичени је приведен, а након криминалистичке обраде по налогу Основног суда у Градишци извршен је претрес његове куће у Улици Атифа Топића, при чему је пронађен украдени новац.

- Током претреса у кући осумњиченог пронађено је 324.400 америчких долара, 80.355 евра и 1.170 КМ, те златни накит у вредности око 3.000 КМ који потичу из крађе - рекао је Шкорић.У полицији наводе да је током истраге доказано, а што је потврдио и сам осумњичени, да се ради о новцу који је украден од старице, а који је зарађен 40-годишњим радом у Немачкој.

- Осумњичени М. М. раније није евидентиран као починилац кривичних дела, а ради се о незапосленој особи. Истрага у овом предмету још траје, због чега не можемо откривати више детаља - рекао је Шкорић, додајући да ће пронађени новац бити враћен власници.

ПОТРОШИО ДЕО НОВЦА

ОПЉАЧКАНА старица у први мах је полицији пријавила да јој је украдено 200.000 долара и 65.000 евра. Будући да је имала више одвојених "штекова", накнадно је утврдила да јој је украдено више новца него што је навела у пријави. Утврђено је и да је осумњичени део новца потрошио, док је део долара претворио у марке и евре што је, како сазнајемо, и помогло у његовом откривању.