НЕПОЗНАТА особа која се представила као радник "Водовода" узела је из стана једне старице у Билећи 2.000 евра и 8.000 марака. Према незваничниминформацијама, преварант је ушао у кућу жене која има 85 година и затражио да провери чесме, јер наводно вода негде капље. Како су навели у Полицијској управи Требиње, у току је расветљавање тешке крађе.

И у Центру за социјални рад Билећа добили су информацију да се појавила непозната особа која се представља као њихов радник и нуди помоћ. Тим поводом из ове установе огласили су се саопштењем за јавност.

- Згрожени смо чињеницом да постоје они људи који рачунају на доброту и наивност људи, како би остварили свој лични циљ, у конкретном случају починили превару, представљајући се лажно као радници Центра за социјални рад који нуде помоћ, а заправо им је циљ доћи до одређене циљне групе и угрозити њихову сигурност - навели су у Центру за социјални рад.

Прочиатјте још - ИНЦИДЕНТ У БАЊАЛУЦИ: Ухапшен осумњичени да је крао из јавне кухиње

Овим случајем, кажу, најчешће су погођене старије особе, које живе саме.

- Злоупотреба наше професије и најосетљивије категорије друштва постаје све чешћа у нашој локалној заједници. Овим путем апелујемо на све грађане да не указују поверење непознатим лицима, и да не верују у пружање лажне помоћи - додају у Центру.

ЛЕГИТИМАЦИЈЕ

РАДНИЦИ Центра за социјални рад поседују валидне легитимације, сходно томе, молимо грађане да без њеног показивања не дозвољавају приступ приватном поседу. Такође, обавештавамо јавност да су лица која се лажно представљају мушкарци, а међу запосленим у Центру за социјални рад Билећа нема запослених лица мушког пола - навели су из Центра за социјални рад.