Расписан конкурс за суфинансирање и размену студената

Д. Л.

19. 03. 2019. у 18:28

Расписан конкурс за суфинансирање и размену студената

Илустрација / Фото М.Анђела

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво расписало је конкурс за суфинансирање међународне размене студената и академског особља за 2018/19. годину
Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске расписало је данас конкурс за суфинансирање међународне размене студената и академског особља за академску 2018/19. годину.

Конкурс је расписан за одлазак редовних студената првог, другог и трећег циклуса студија са јавних високошколских установа из Републике Српске ради студирања или обављања стручне студентске праксе у иностранству, саопштено је из Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Предвиђено је суфинансирање и одлазак академског особља са јавних високошколских установа из Републике Српске у иностранство ради образовног или научноистраживачког, односно културно-уметничког рада.

Прочитајте још - Студенти усељавају у павиљон један у Бањалуци


На конкурс се могу пријавити и студенти првог, другог и трећег циклуса студија са акредитованих високошколских установа из иностранства ради студирања или обављања стручне студентске праксе на јавним високошколским установама или научно-истраживачким установама, односно културно-уметничким установама у Републици Српској.

У саопштењу се наводи да је превиђено суфинансирање и долазак академског особља са акредитованих високошколских установа из иностранства ради образовног или научно-истраживачког, односно културно-уметничког рада на јавним високошколским, научно-истраживачким и културно-уметничким установама у Републици Српској.

Конкурс ће бити отворен до 2. маја и доступан је на порталу Владе Републике Српске, односно страници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације