ВРХОВНИ суд Републике Српске потврдио је пресуду Зорану Тепавчевићу из Калиновика и правоснажно га осудио на 12 година затвора због полног насиља над малолетном рођаком.

Прочитајте још: ПОНОВИО ЗЛОЧИН: Осуђивани педофил имао везу са 13-годишњакињом

Пресуда је изречена након што је судско веће, као неосновано, одбило жалбу Тепавчевићеве одбране и у потпуности потврдило првостепену пресуду коју му је у мају прошле године изрекао Окружни суд у Требињу.

Тепавчевић је оглашен кривим за продужено кривично дело полно насиље над дететом јер је, како сазнајемо, пуних осам година у више наврата злостављао рођаку.

Прочитајте још: УХАПШЕН МАНИЈАК ИЗ ТРАМВАЈА: Спопадао девојчицу (15), путници гледали и ћутали

- Анализом доказне грађе изведене на главном претресу, веће Окружног суда је извело поуздан закључак о основаности оптужнице Окружног јавног тужилаштва у Требињу, и на поуздан начин утврдило да је оптужени крајем 2000. године, па све до почетка 2008. године, у селу у општини Калиновик, у циљу задовољавања полног нагона, вршио полне радње на штету своје даље рођаке - саопштио је тада требињски Окружни суд.

Суђење у овом предмету било је затворено за јавност због осетљивости случаја и заштите жртве, тако да и детаљи пресуде нису познати.