Миломиру Давидовићу седам година затвора

О. М.

27. 02. 2019. у 12:53

Миломиру Давидовићу седам година затвора

Суд БиХ

Некадашњи припадник Војске Републике Српске, осуђен је у Суду БиХ на седам година затвора због злочина против човечности, односно силовања Бошњакиња у јулу 1992. године

Миломир Давидовић, некадашњи припадник Војске Републике Српске, осуђен је у Суду БиХ на седам година затвора због злочина против човечности, односно силовања Бошњакиња у јулу 1992. године у Фочи.

Давидовић је оглашен кривим да је од 3. до 18. јула 1992. године, након што је Драган Зеленовић извео две Бошњакиње из фочанског Средњошколског центра, где су биле заточене, одвео их у стан у згради "Лепа Брена".

- Једну од њих је присилио на сексуални однос, након чега су је силовали и други војници - пише БИРН.

Прочитајте још - СУД БиХ ОДЛУЧИО: Славко Миловановић ослобођен оптужбе за злочин у Сребреници

У недостатку доказа Давидовић је ослобођен оптужбе да је у истом периоду силовао те две жене и још једну Бошњакињу у напуштеној кући у месту Добро Поље, након што их је Зеленовић претходно довео из Средњошколског центра. Поред казне затвора Давидовић ће на име нематеријалне штете жртви морати да исплати 10.000 КМ, јер је суд делимично уважио имовинско-правни захтјев. За остваривање остатка износа, оштећена се упућује на парницу.

Пресуда није правоснажна и обе стране у поступку имају право жалбе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације