Пољопривредници са подручја Бањалуке имају могућност да се укључе у производњу лековитог биља и краставаца – корнишона као кооперанти предузећа „Carl Kuehne“ из Козарске Дубице, чији ће представници и одржати предавања пољопривредницима.


Прочитајте још:
За мост преко реке Саве код градишке 130 милиона КМ


Циљна група програма су мали пољопривредни произвођачи и друге социјалне категорије становништва у руралним срединама, које имају месечна примања испод 500 КМ по члану домаћинства.

О условима и начину организовања производње краставаца корнишона, заинтересовани пољопривредници моћи ће да сазнају на презентацијама које ће бити одржане у четири месне заједнице.


Прочитајте још:Бањалука отворена за ино-улагаче из Катара


Како је саопштено из Центра за развој пољопривреде и села, презентације о теми „Узгој краставаца корнишона“ почињу следеће седмице, и то 25. фебруара у Месној заједници Бронзани Мајдан, 26. фебруара у МЗ Крупа на Врбасу, 28. фебруара у МЗ Сарачица и 1. марта у МЗ Карановац. Почетак свих скупова заказан је за 18 часова.

Kорнишони, фото М.Анђела

Ова предавања су организована у оквиру „Програма развоја руралне конкурентности“, који финансира Међународни фонда за развој пољопривреде, а имплементира Јединица за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС у сарадњи са Ресором за пружање стручних услуга у пољопривреди.