ПОНОР ЗЛА: Друго издање стрипа о злочинима у источној Херцеговини

Д. Цураћ

14. 02. 2019. у 07:41

ПОНОР ЗЛА: Друго издање стрипа о злочинима у источној Херцеговини
Велико интересовање за стрип-албум о страдањима у источној Херцеговини. Приче о злочинима над становништвом у Другом светском рату

СТРИП-АЛБУМ "Понори зла" Невесињца Јована Братића, на 205 страница у 1.050 кадрова, који говори о злочинима и страдању становништва источне Херцеговине у Другом светском рату, због велике потражње доживео је и друго издање.

Прочитајте још: "ПОНОРИ ЗЛА": Издат стрип о страдању Срба у Другом светском рату

У том стрипу, аутор кроз измишљена имена ликова говори о истинитим и стварним догађајима, а главни јунак је Алекса Војиновић, представник патријархалне, хришћанске, патриотске, породице, сведок и учесник трагедија и злочина који су се десили његовој породици и народу.

- У лику Алексе Војиновића, који је измишљен, налази се симбиоза многобројних родољуба који су се борили против фашизма, а због идеолошких разлога завршетак рата дочекали су као народни непријатељи - рекао је Јован Братић.

Сам наслов "Понори зла" асоцира на херцеговачке јаме, које су познате по злу, јер је у њих бачено на десетине хиљада невине деце, жена и мушкараца.

ТРАГИЧНЕ ПРИЧЕ

ОВУ причу сам дуго носио у себи, а од живих сведока сам слушао, читао и емотивно доживљавао трагедије људи и породица. Те приче се разликују суштински много од онога што смо учили у школи, а ја сам желео да, из објективног сагледавања, трагична дешавања ставим у овај историјски стрип - додао је Братић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Шатор

14.02.2019. 08:19

Урађено реално, непристрасно, онако како је и било. Добар је овај!

Жељко

14.02.2019. 09:05

Свака част на труду да се истина не заборави, а страдања нашег народа и на овај начин забележе.