Република Српска шести пут на Међународном сајму туризма у Тел Авиву

С.Мишљеновић

уторак, 12. 02. 2019. у 16:15

Република Српска шести пут на Међународном сајму туризма у Тел Авиву

Фото Срђан Мишљеновић

Српска представља бањски, авантуристички, верски туризам и туристичке понуде Бањалуке и Требиња
БАЊА ЛУКА - Министар за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске Златан Клокић присуствује Међународном сајму туризма - ИМТМ 2019 у Тел Авиву, где је посетио и штанд Републике Српске. Представништво Републике Српске у Израелу подржало је самостално представљање туристичке понуде Републике Српске шесту годину узастопно на највећем сајму туризма у источном делу Медитерана на којем сваке године учествује више од 1.700 излагача из више од 60 земаља.


На овогодишњем сајму туризма у Тел Авиву биће представљена туристичка понуда Републике Српске, а посебна пажња биће посвећена понуди бањског, авантуристичког и верског туризма, активног одмора, те туристичкој понуди градова Бањалуке и Требиња.


Заједно са министром Клокићем на Међународном сајму су и министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: О туризму Републике Српске на сајму у Бриселу


Министар Златан Клокић каже да је Република Српска и ове године у прилици да представи своје туристичке потенцијале на Међународном сајму туризма у Тел Авиву, а у организацији Представништва Републике Српске, Туристичке организације и министарства трговине и туризма.


- Ове године, поред Туристичке организације Републике Српске, ту су представници туристичке организације града Требиња и надам се да ће ово све допринети увећању броја туриста из Израела.“

Министрака Драгица Ковач каже да Република Српска већ шести пут заредом представља своје туристичке потенцијале на овом Међународном сајму туризма у тел Авиву а то је један од највећих сајмова на источном Медитерану.


- Представљамо комплетну туристичку понуду Републике Српске а са Израелом имамо веома добру сарадњу и сарађујемо са њиховим туристичким агенцијама.Већи број Израелаца посећује Републику Српску – то нам и јесте циљ, да оваквом сарадњом подигнемо Републику Српску на љествици успешних туристичких земаља, поручила је минстарка.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације