Цвијановић: Република Српска политички стабилнија и економски снажнија

Новости онлине

08. 01. 2019. у 21:56

Цвијановић: Република Српска политички стабилнија и економски снажнија

Жељка Цвијановић; Фото: П.Милошевић

Република Српска је политички стабилнија и економски снажнија, упркос непрестаним притисцима, изјавила је председница Републике Српске Жељка Цвијановић
Република Српска је политички стабилнија и економски снажнија, упркос непрестаним притисцима, изјавила је председница Републике Српске Жељка Цвијановић.


Цвијановићева је најавила да ће се институције Српске у овој години усредсредити на повећање животног стандарда грађана.


Председница Цвијановић истиче да је Српска, упркос непрестаним покушајима злонамерника да буде приказана као подручје паравојних формација или економског суноврата, остварила напредак.


Између осталог, повећала је пензије, увела исплате за незапослене породиље, изградила или реновирала бројне школе и вртиће...


- Многи пројекти су реализовани у претходном периоду, од путева и аутопутева. Нове болнице су изграђене по регионалном принципу, тако да данас у свакој регији имате или новоизграђену или реновирану болницу, рекла је Жељка Цвијановић, председница Републике Српске.


Напредак је, истиче Цвијановићева, остварен у амбијенту двоструких правила међународне заједнице на штету Републике Српске.


Стабилност је, каже, очувана и након политизације трагедије породице Драгичевић из Бањалуке и својесврсне негације резултата избора.


- Погледате неке друге државе у окружењу и видите на који начин су смењиване власти, на који начин су прављени немири, на који начин се улазило или покушало ући у Скупштину. Онда из тога није тешко извући закључак, изјавила је председница Републике Српске.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Цвијановић: Могуће је да БиХ сама одумре


Цвијановићева истиче да су грађани више него икад свесни важности очувања Републике Српске. Додаје да је Српска једини функционалан део Босне и Херцеговине и да је отпорна на било какве потресе унутар БиХ и региона.


- Кад би сутра дошло до колапса система у оквиру БиХ, гарантујем да је Република Српска та која аспсолутно може да функционише и у року 24 часа или 48 часова успостави комплетан функционалан систем као да се ништа није десило у окружењу, закључила је Цвијановићева.


Српска ће, каже председница Цвијановић, наставити да јача институције, анализира промењену снагу међународних фактора и ствара амбијент јаче економије и тиме већег животног стандарда.


(rtrs.tv)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

vitorog

09.01.2019. 08:10

Ako se nastavi trend iseljavanja uskoro će u obećanoj i izmišljenoj zemlji škole biti prazne.

zlatorog

10.01.2019. 01:53

@vitorog - Ako se nastavi trend ulicarenje i ljencarenja, nestat cemo. Iznisljena zemlja ne postoji, to su lansirali muslimanski novinari jer su lijeni procitati ustav. Obecavao ti nije niko nista. Radi kao na zapadu pa ces imati kao na zapadu! Postuj zakon kao na zapadu, pa ti uspjeh nece izostati!

Dragan Gavrilović

10.01.2019. 01:16

Zašto se ne objavljuju i ostali komentari koje neki čitaoci pišu a koje ne objavljujete?

englez

10.01.2019. 06:47

Ne znam koliko je poznato u Srbiji, ali u RS dolazi preko 800 inzenjera iz svijeta da se zaposle. Cak i oni sto rade u Intelu na razvoju cipova.