ДАНИЈЕЛ Радановић (25) и Данијел Лајић (24) из Приједора ухапшени су због сумње да су покушали да изнуде 2.500 марака од суграђанина Т. Т. (67).

У ПУ Приједор наводе да су осумњичени у недељу око 16 часова дошли у кућу Т. Т. у Саничанима код Приједора и од њега тражили новац. Наводно се радило о дугу од 2.000 марака, које је власник куће имао према другом лицу. Т. Т. је негирао да има било каква дуговања и одбио је да им преда новац, па је један од осумњичени извукао пиштољ.

- Након што је Т. Т. одбио да им преда новац осумњичени су га, уз претњу пиштољем, физички напали и задали му више удараца по глави и телу. Том приликом нанели су му лакше повреде, а потом су побегли - саопштено је из ПУ Приједор.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бањалучанин оштетио предузећа за 252.800 КМ?

У том тренутку полицији није био познат идентитет нападача, али су оперативним радом успели да их идентификују и ухапсе.

- Радећи на расветљавању целог случаја полиција је код Д. Р. пронашла и привремено одузела пиштољ "чешка збројовка", калибра 7,65 мм, као и одређену количину муниције - наводе у полицији.

Иначе, Данијел Радановић већ има полицијски досије и у више наврата је привођен због разних кривичних дела. С друге стране, осумњичени Лајић до сада није пролазио кроз полицијске евиденције.


САСЛУШАНИ

НАКОН криминалистичке обраде осумњичени Данијел Радановић и Данијел Лајић предати су у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Приједору уз извештај о почињеним кривичним делима изнуда и недозвољено поседовање оружја.

Обојицу је јуче саслушавао тужилац који ће, након тога, одлучити о предлогу за притвор.