Додик о писању Новости: Скривање документа ЦИА о масакру Срба је злочин!

Танјуг

15. 10. 2018. у 15:34

Милорад Додик изјавио је да је скривање документа ЦИА о масакру више од 1.000 Срба у Сребреница је злочин према истини и правди

Додик о писању Новости: Скривање документа ЦИА о масакру Срба је злочин!

Милорад Додик
Фото: Танјуг/АП

Новоизабрани члан Председништва БиХ из Републике Српске Милиорад Додик назвао је злочином према истини и правди то што је, како су писале "Вечерње новости", америчка Централна обавештајна служба (ЦИА) две године крила документ о масакру над више од 1.000 Срба око Сребренице из 1993. године.

Како преноси РТРС, позивајући се на Срну, Додик је рекао да то што је ЦИА крила документа о масакру над више од 1.000 Срба око Сребренице из 1993. године, "представља злочин према истини и тим истим људима који су страдали од такозване Армије БиХ, као и према правди, коју ни након 25 година нису дочекали сродници пострадалих у средњем Подрињу".

"Сад је потпуно јасно да је администрација тадашњег америчког председника Била Клинтона била у функцији сатанизације српског народа и прикривања злочина који су припадници такозване Армије БиХ починили над Србима. Тиме су се Клинтон и његова администрација сврстали у директне сучеснике тих монструозних злочина, као и у саучеснике догађаја који су се догодили у и око Сребренице у лето 1995. године", рекао је Додик.

Прочитајте још - ЕКСКЛУЗИВНО: "Новости" откриле скривани извештај о масакру 1.000 Срба


Додик је то рекао након што је упитан да прокоментарише писање "Вечерњих новости" да је документ о масакру над више од 1.000 Срба око Сребренице из 1993. године ЦИА крила две године, а онда га архивирала међу неважна сведочанства.

Београдски лист пренео је да је после 23 године у седишту УН у Њујорку лоциран изгубљени извештај, који је у мају 1993. године однесен у седиште ЦИА у Ленглију и у УН, наводи РТРС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације